Röviden

Patikában a H1N1 elleni vakcina

Receptre elvileg bárki megveheti mától 1930 forintért a FluvalP elnevezésű vakcinát. Az egyesével csomagolt oltóanyag mellett lesz tű, fecskendő és betegtájékoztató is. Az ÁNTSZ kedden befejezte a kórházak intenzív osztályainak ellenőrzését. A hivatal azt nézte, van-e elég maszk és vírusölő szer. Az ország 118 intenzív osztályának nagy többsége felkészült a járványra - közölte lapunkkal Falus Ferenc tiszti főorvos. Ahol hiányt tapasztaltak, felszólították az intézményt a pótlásra. (D. A. N.)

Századvég: erősödő Fidesz, gyengülő MSZP

Háromszor annyian szavaznának egy "most vasárnapi" választáson a Fideszre, mint az MSZP-re a Századvég és
a Forsense közvélemény-kutatása szerint. A szeptemberi adatokhoz képest a Fidesz öt százalékkal javított, míg az MSZP ugyanennyivel rontott a megítélésén a biztos szavazó pártválasztók körében. A Fidesz ebben a körben 62, az MSZP 20, a Jobbik 12 százaléknyi szavazatot kapna egy országgyűlési választáson, az LMP négy, az MDF egy, az SZDSZ egy százalékot se kapna. (Hírösszefoglalónk)

Demszkynél a koalíciót felmondó levél

Megérkezett a fővárosi MSZP- SZDSZ-koalíciót felmondó hivatalos tájékoztató levél Demszky Gábor főpolgármesterhez. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke a szakítást egyebek mellett azzal indokolta, hogy két liberális képviselő kilépett a frakcióból, és így megszűnt a koalíciós többség a közgyűlésben. John Emese, az SZDSZ-frakció vezetője viszont cáfolta, hogy két liberális politikus elhagyta volna a frakciót. (MTI)

Vádemelési javaslat a gárdafőkapitány ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a BRFK a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya, Kiss Róbert elleni nyomozást, amelyet még júliusban indítottak törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt - közölte tegnap a rendőrség. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.