Harc a hajdú-bihari MSZP-ben

A Hajdú-Bihar megyei MSZP-ben el akarják mozdítani a megyei elnöki posztról Oláh Lajost, a közlekedési tárca szakállamtitkárát, aki hat éve vezeti a párt megyei szervezetét. A cél, hogy ne Oláh szerepeljen első - azaz bizonyára bejutó - helyen a párt területi választási listáján az országgyűlési választásokon.

A megyei választási lista összetételéről a napokban döntő küldöttgyűlésnek két lényegében azonos névsor közül kellett volna választania. Mindkét listán első Oláh, a második a hívének számító Zsiros Zsolt debreceni MSZP-elnök. De a küldöttek egy része váratlanul egy harmadik listát terjesztett elő, s végül a többség ezt fogadta el.

Az első itt is Oláh - ami megyei elnöki posztjából következik -, de a második helyen Zsiros helyett Forgács Barnabás, az FVM szakállamtitkára szerepel. Több meghatározó megyei szocialista politikus nincs rajta. Információink szerint az új lista mögött az az Oláh Lajossal szemben álló "belső ellenzék" áll, amelyhez - többek között - Juhászné Lévai Katalin és Gyula Ferencné parlamenti képviselő sorolható. Többen szeretnék, ha rendkívüli küldöttgyűlést hívnának össze az elnök elmozdítására, mert akkor új választási listát lehetne összeállítani, akár Oláh nélkül.

Juhászné Lévai Katalin megkeresésünkre azt mondta: nem kommentálja a történteket, mert a helyzet magáért beszél. Oláh Lajos kijelentette: minden megmérettetésnek áll elébe, mert nem volna helyes, ha olyanok irányítanák a megyei pártot, akiknek a politikai ténykedése kudarcok sorozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.