Kövér László már bejelentkezett

Kövér László reméli, hogy a Fidesz kormányra kerülése után miniszterek is bíróság előtt állnak majd, s külön kiemelte, hogy Gyurcsány Ferencnek és Veres Jánosnak is felelnie kell, mert a 2006-os választások előtt félrevezették az országot. A Fidesz választmányának elnöke közölte, szívesen lenne ismét titkosszolgálati miniszter.

Ha felkérnék a titkosszolgálatok felügyeletére, Kövér László ismét vállalná. A Fidesz választmányi elnöke az MTI-nek adott csütörtöki interjúban a nemzetbiztonság átalakítási terveiről azt mondta, "olyan mértékben veszítette el a hitelét, a bizalmat a hivatal, hogy most minimum a Nemzetbiztonsági Hivatalt fenekestül fel kell forgatni".

Ennek azonban kevés a valószínűsége. Fideszes források lapunknak megerősítették, hogy Orbán Viktor a belügyminiszteri poszton Pintér Sándort látná szívesen a ciklus első felére. A volt miniszter viszont akkor vállalná a felkérést, ha a polgári titkosszolgálatok is a BM-hez kerülnének. Ehhez kétharmados törvénymódosítás kellene. Ha mégis marad a mostani struktúra, a titkosszolgálati miniszteri posztra forrásaink szerint Demeter Ervinnek legalább akkora esélye van, mint Kövér Lászlónak - akinek a nyilatkozatát fideszesek is "bejelentkezésnek" tartják.

Az MTI-nek adott interjúból kiderült: Kövér Lászlónak nincs kétsége afelől, hogy a Fidesz előnye az MSZP számára már ledolgozhatatlan.

A választások után pedig, ha a Fidesz kormányra kerül, mindenképpen el kell számoltatnia az MSZP-t, mert Kövér szerint az, hogy az ország "ilyen mélységbe zuhant", nem maradhat következmények nélkül. A vizsgálandó ügyek közül kiemelte a sukorói kaszinóberuházást, amely a pofátlanságnak az a szintje, amely a legrosszabb álmaiban sem merült fel.

Feljelentésügyi államtitkár nem lesz - állította. "Nem szeretnénk a politikai bosszú látszatát magunkra venni, ezért nem fogunk huszadrangú hivatalnokokkal szemben méltánytalan eljárásokat kezdeményezni, mint az MSZP tette Keller László államtitkársága alatt". Arra, hogy szerinte állnak-e majd volt miniszterek bíróság elé, Kövér azt mondta: "nagyon remélem". Reméli, hogy megtalálják a jogi útját annak, hogyan lehet felelősségre vonni például a volt miniszterelnököt és a pénzügyminisztert azért, mert szerinte egész egyszerűen elcsalták a 2006-os választásokat azzal, hogy a 2005-ös büdzsé adatait tudatosan meghamisították a választási győzelemért.

Kövér egy "vészesen kibontakozó", látens választási koalíciót lát az MSZP és a Jobbik között. "Némely helyen a jobbikosok semmivel sem használnak elegánsabb eszközöket, mint az MSZP-sek, és a közös nevező is megvan: mindketten a Fideszt tekintik ellenségnek". Kövér László szerint viszont a Fidesznek egy MSZP-vel szembeni negatív kampánnyal nem is nagyon kell foglalkozni, ugyanis "ha az ember kinyitja bármelyik sajtóorgánumot, például a Népszabadságot, annál többet nem kell mondani" - tette hozzá.

Elrendelte a bíróság Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Szilvásy György, Benedek András, Jánosi György és Keszthelyi András tanúkihallgatását a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján, Kecskeméten. A bíróság ezzel elfogadta az ügyészségnek a keddi tárgyaláson tett indítványát.

Fodor Endre tanácsvezető bíró szerint a szeptemberben és októberben lefolytatott bizonyítási eljárás indokolja, hogy "ezeket a személyeket", akiknek vélhetően tudomásuk is van a vád tárgyává tett cselekményről, legalábbis annak egy részéről, indokolt kihallgatni. A bíró bejelentette: a kihallgatásokra még november folyamán sor kerül.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Kövér László és Varga Mihály alelnök
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.