Pécs vízdíjcsökkentésre vár

Kedden a Pécs vízszolgáltatásáért felelős Tettye Zrt. minden dolgozója felvette a munkát - tudtuk meg Fülöp Tamástól, a cég üzemi tanácsának elnökétől.

A Pécsi Vízmű Zrt. többségi tulajdonosa, Pécs önkormányzata vitába keveredett kisebbségi partnerével, a francia Suez-csoporttal, s a város fölmondta az üzemelési szerződést a Suez irányította vízművel. A szolgáltatást az önkormányzat saját cégére, a Tettye Zrt.-re bízta, amely átvette a vízmű dolgozóit. Az elmúlt két napban a Tettye kifizette a szeptemberi bért, amit a vízmű - mivel számláját fizetésképtelenség miatt zárolták - nem tett meg.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere kedden bejelentette: javaslatot tesz a közgyűlésnek a vízdíj 3,2 százalékos csökkentésére. Erre a vízmű gazdálkodásának áttekintése után láttak lehetőséget. Ha a közgyűlés elfogadja a javaslatot, a pécsieknek 407 forint helyett 394 forintot kell fizetniük a víz köbméteréért. Arról, hogy a városnak a szerződésbontásért és a partner kivásárlásáért mennyit kell fizetnie, várhatóan per dönt majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.