'Csak a vendégnek akart jót' a bordélyház recepciósa

A XVIII. kerület saját cége veheti át üzemeltetésbe a pestszentlőrinci sporttelep ifjúsági szállóját.

- Jelenleg a szálló nem fogad vendégeket - mondja zavartan egy fiatal férfi, aki csak a félig nyitott ajtón át hajlandó szót váltani. Nem véletlen: a barátnője az egyik recepciósa annak a pestszentlőrinci ifjúsági szállónak, amelyről néhány napja az a hír járja, hogy alkalmi bordélyként is működött. Ha így is volt, nekik "semmi nem tűnt fel". Bentlakásosként jelenleg ők vigyáznak az emeletes, 11 szobás panzióra, amelyre ideiglenesen lakat került.

Az ügy azért kavart vihart, mert a szálló része annak a sporttelepnek, amelyet a helyi önkormányzat évi kilencmillió forinttal támogat. Az üzemeltető cég tulajdonosa Bodnár János, aki csaknem harminc éve a helyi sportélet meghatározó alakja, 1994 és 1998 között a kerület független, de a szocialisták által támogatott alpolgármestere, nyolc éven át önkormányzati képviselője, 1998 és 2002 között pedig sporttanácsnoka is volt. Mester László (MSZP) polgármester rendőrségi feljelentést tett, az önkormányzatnál belső vizsgálat indult. A fideszes Ughy Attila kerületi képviselő és Lévai István Zoltán frakcióvezető is feljelentést tett prostitúció elősegítése miatt, s kezdeményezik a Bodnársport Kft. szerződésének felbontását. Szerintük "szégyen, hogy a garniszálló évi kilencmillió forint támogatást is kap az önkormányzattól".

Bodnár János elmondta, az önkormányzati tulajdonú sporttelep a rendszerváltás óta külső üzemeltetésben működött. Ám az ifjúsági szállót egy másik vállalkozás kezelte: a Bodnársport Kft. is őt bízta meg, de az eset után azonnal szerződést bontott vele. A belső vizsgálat azt már megállapította: a szálló időközben elbocsátott egyik recepciósa segédkezhetett a szobáztatásban. Ezt a próbaidősként, mindössze egy-két hónapja ott dolgozó nő elismerte, hozzátéve, hogy pénzt nem fogadott el, csak a vendégnek akart jót. Bodnár János szerint a saját felelőssége az, hogy nem figyelt jobban arra, mi történik a szállón.

Mester Lászlót is megdöbbentették a történtek, de mint mondta, egyelőre csak feltételezésről van szó. Amíg a rendőrség le nem zárja az ügyet, "felelős vezetőként csak megelőző intézkedéseket tehet". Szó nincs arról, hogy közpénzen támogatnának egy garniszállót, a sporttelep üzemeltetője fenntartásra kapja a pénzt, ingyen biztosítandó a diákok tornaóráit és rendezvényeit.

A polgármester - utalva az ellenzéki kijelentésekre - hozzátette: egyszer sem említették, hogy tudnának illegális bordélyról, ilyen bejelentés a rendőrségre sem érkezett. Csütörtökön kezdeményezi, hogy az önkormányzat saját cége, a Bókay Kert Közhasznú Nonprofit Kft. vegye át a panzió üzemeltetését. A Bodnársport Kft.-vel való szerződésről viszont csak a rendőrségi vizsgálat után lehet tárgyalni.

Ideiglenesen lakat került a pestszentlőrinci sporttelep ifjúsági szállójára
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.