Milliárdokat spórolhatnak a nevelőkkel Miskolcon

A veszélyhelyzetbe kerülő miskolci gyerekek segítésére nevelőszülői hálózat kezdi meg működését Miskolcon; mintegy kétszáz gyermek kerülhet a közeljövőben nevelőszülőkhöz.

Az önkormányzat szeptemberi közgyűlése fogadta el az önálló hálózat kialakításáról szóló előterjesztést. A nevelőszülőket jelentkezés után, több kritérium alapján választják ki. Egy-egy család a sajátjaival együtt három-négy gyermeket nevelhet - mondta az alpolgármester.

A kiválasztott nevelőszülőknek hatvanórás képzésen kell részt venniük, amelyen egyebek mellett jogi, pszichológiai, pedagógiai, egészségügyi és társadalmi alapismereteket sajátítanak el.

Nevelőotthonban egy gyermek ellátása évente 2,5-3,5 millió forintba kerül, nevelőszülőknél ez az összeg nem haladja meg az 1,2 millió forintot, ebből a hálózatot működtető önkormányzatnak 350 ezer forintot kell állnia.

A hálózat a Miskolci Gyermekvédelmi Központ új, szakmai egységeként működik már e hónap végétől, az új nevelőszülők pedig várhatóan jövő év elejétől fogadhatnak gyereket. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.