Lengyel Zoltán: egyedül állok szemben a rendőrséggel

Öngyilkosságot kísérelt meg pénteken Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő. A politikust rövid kórházi kezelés után hazaengedték. A képviselő nagy mennyiségű nyugtatót vett be, szerencsére azonban felesége még időben rátalált, és hívta a mentőket, akik megmentették a politikust.

Lengyel Zoltán a Stop.hu internetes portálnak azt mondta: búcsúlevele eljutott egy televízióhoz, de reméli, hogy "egyetlen sajtóorgánum sem süllyedhet olyan mélyre, hogy felhasználja azt". Annyit elmondott, hogy a búcsúlevélben leírta, hogy annak idején nem követett el bűncselekményt, csak szabálysértést, amiért vállalja is a felelősséget. "A per viszont nem úgy halad, ahogy kellene. Egyedül állok szemben a rendőrség és ügyészség apparátusával. Olyan tanúk vallanak ellenem, akik ott sem voltak a Lánchídnál, és olyan kifejezéseket, mondatokat adnak a számba, amelyeket soha nem mondtam" - fogalmazott Lengyel Zoltán, aki hozzátette: egyszer csak "besokallt". Arra kérte az érdeklődőket, hogy volt frakcióvezetőjét, Herényi Károlyt (MDF) kérdezzék a történtekről, őt hatalmazta fel a válaszadásra.

Herényi Károly az MTI-nek szombaton este azt mondta: Lengyel Zoltán túl van az életveszélyen. Hozzátette: minden ember tévedhet, mert ez az élet része. Véleménye szerint az vezetett képviselőtársa tettéhez, hogy az embertelen, hazug társadalom nem segít annak, aki bajba jutott, és nem bocsát meg annak, aki hibázott.

Lengyel Zoltán májusban nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon. A Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős ítélete hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében találta bűnösnek. Az ügyész súlyosbítást kért, Lengyel Zoltán fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Az akkor még a Fidesz színeiben politizáló Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány 2007 júliusában tett feljelentést. A BRFK akkor azt közölte: 2007. július 8-án késő este a férfi a budai Vár alatti Alagút kijáratánál megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. Intézkedésre a rendőrök szerint azért volt szükség, mert az autót vezető politikusnál nem voltak személyes iratok. A képviselő szerint az őt igazoltató rendőrök kirángatták az autójából, sérüléseket okoztak neki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.