Röviden

Nem hívhatják vissza a kurátorok a Nap-keltét

Nem volt jogszabályi felhatalmazása az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnökségének arra, hogy - az MSZP- SZDSZ-MDF kurátorainak többségi döntésével - a Napkelte felmondott szerződésének helyreállítására szólítsa fel a közmédium menedzsmentjét a múlt hétfőn - áll a kuratórium ellenőrző testületének (et) tegnapi határozatában. A háromfős et két, az ellenzék által delegált tagja szavazott így, a kormányoldali Bernát György velük ellentétesen. Bernát az ellenőrzési szabályzatra hivatkozva azt mondta: az elnökségnek nemcsak a 300 millió forintnál nagyobb értékű szerződések jóváhagyása tartozik a hatáskörébe, hanem azok módosítása is. Czeglédi László kuratóriumi elnök nem kívánt reagálnia döntésre. (Hírösszefoglaló)

"Húszéves a Köztársaság"-díj

"Húszéves a Köztársaság" elnevezéssel díjat alapított a kormány, melyet idén október 23-án adnak át. A díjat azok kaphatják, akik hozzájárultak a békés rendszerváltáshoz. A 25 díjazott személyére az országgyűlési képviselők, a polgármesterek és a kormánytagok tehetnek javaslatot a kancelláriaminiszternél. (MTI)

Sukoró: feljelentette Gyurcsányt az LMP

Hivatali visszaélés miatt feljelentette Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt a Lehet Más a Politika (LMP). A legfőbb ügyészhez címzett feljelentés szerint a sukorói King's City-beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket. A projektet egyébként a Gyurcsány-kormány egyik utolsó rendeletével nyilvánították kiemelt jelentőségűvé - emlékeztetett az LMP. A párt most azért tesz feljelentést, hogy, idézzük - "világos legyen, hogy a közhatalmat gyakorlók nem magánvállalkozásukat, hanem a köztársaságot képviselik". (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.