Röviden

Feljelentette Gyurcsányt az LMP

Feljelentést tett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen a Legyen Más a Politika (LMP) hivatali visszaélés bűntettének gyanújával. Kedd délutánig a feljelentés nem érkezett meg a címzett, Kovács Tamás legfőbb ügyész hivatalába. Feljelentésében az LMP a King's City beruházással összefüggésben a Magyar Hírlapban júliusban közzétett dokumentumban foglaltak alapján közli, hogy májusban a King's City beruházásról szóló tárgyaláson a parlamentben "a befektetők gyakorlatilag komplett kormányzati intézkedéseket mondtak tollba a volt és a jelenlegi miniszterelnöknek". A kormány tárgyalóküldöttségét Gyurcsány vezette. Az LMP szerint a döntéskor a kormány és a kormányfő több jogszabályt is figyelmen kívül hagyott. Azért tett feljelentést, hogy világos legyen: a közhatalmat gyakorlók nem magánvállalkozásukat, hanem a köztársaságot képviselik. (F. Gy. A.)

Szili még nem döntött, indul-e a képviselőségért

Szili Katalin (MSZP) az Országgyűlés volt elnöke még nem döntötte el, hogy elindul-e az országgyűlési választásokon jövőre. A szocialista politikus az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: a 2010-es már a hatodik parlamenti választás lenne, amelyen részt vesz, hiszen 1990-ben indult először egyéni képviselőjelöltként. Választókörzetében eddig négyszer nyert. (MTI)

Felfüggesztik Molnár mentelmi jogát?

Felfüggesztette a Kazincbarcikai Városi Bíróság az edelényi fideszes polgármester, Molnár Oszkár ellen indult büntetőeljárást. Ő ugyanis országgyűlési képviselő és csak a mentelmi jogának felfüggesztése után indítható ellene büntetőeljárás. A bíróság ezért "a mentelmi jog felfüggesztése vagy annak megtagadása tárgyában indítványát az Országgyűlés elnökének megküldte". (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.