Jobbikosok a parlamentben

Elhagyták a parlamenti üléstermet a költségvetés általános vitája közben a szocialista képviselők, amikor Morvai Krisztina és Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselői - e minőségükben - szólaltak föl.

Idézzük Morvai Krisztinát: "El kell kergetni a hatalomból, és felelősségre kell vonni az ország kifosztóit, gyarmati sorba taszítóit. (...) ...Ez az ország a magyaroké, nem a nemzetközi nagytőkéé és helytartóiké", mondta. Szegedi Csanád pedig azt üzente a szocialistáknak: ha már kivonultak, ne is jöjjenek vissza, csak az irataikért. "Aztán pedig, reméljük, soha nem látjuk őket viszont".

- Ki írta ezt a költségvetést, Ján Slota vagy Simon Perez? Magyar ember nem ír és nem szavaz meg ilyet. Össze kell gyűrni, ki kell dobni a kukába - hangoztatta Szegedi, azzal vádolva a hatalmon lévőket, hogy létrehozták "az élősködők, a bankárkaszt, a politikus bűnözők és a cigánybűnözők Kánaánját".

- Tartalmát tekintve ezek újfasiszta alapvetésnek minősülnek a szememben - így reagált minderre Kuncze Gábor (SZDSZ), hozzátéve: szeretné, ha "nem maradna nyom nélkül" az a kifejezés és stílus, amit a jobbikosok megengedtek maguknak. Kuncze Gáboron kívül más képviselő nem kommentálta a jobbikos felszólalásokat. Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: azért vonultak ki, mert a házszabály szerint felszólhatnak ugyan a parlamentben az EP-képviselők, de ezek a hozzászólások előre borítékolhatóan nem a költségvetésről szóltak.

Üres padsorok Morvaiék beszéde alatt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.