Tüntetésre hívja a Fidesz az önkormányzatokat

Tüntetésre hívja a Fidesz a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, bizottsági tagokat és alkalmazottakat október 10-re a Kossuth térre, hogy - idézzük - "közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti".

Ezt Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere jelentette be, aki szerint a költségvetés azzal fenyeget, hogy kulcsterületeken - így például a közösségi közlekedésben, az egészségügyben, a szociális ellátás és a gyermekétkeztetés terén, illetve az oktatási rendszerben - a jövő év közepétől "megállhat az élet".

E hírhez szorosan kötődik, hogy tegnap nyílt levélben fordult Bajnai Gordon kormányfőhöz a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban Csongrád megye tizenöt független polgármestere. Levelük, amelyben segélyek helyett esélyeket kérnek, helyi napilapokban, fizetett hirdetésként jelent meg. A településvezetők úgy látják, hogy a milliárdos elvonásokkal nem "személytelen kiadási tételekből", hanem önkormányzatoktól, iskoláktól, óvodáktól, a szociális ellátórendszertől kívánnak forrást elvonni, s ennek beláthatatlan következményei lennének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.