Hűséget vár frakciójától az SZDSZ

Nyilatkozatot akar aláíratni a párt parlamenti képviselőivel az SZDSZ országos tanácsa, amelyben kijelentik, hogy az Országgyűlésben a párt politikáját kívánják segíteni - jelentette be a párt elnöke szombaton.

Retkes Attila azt mondta, "a szabad demokratáktól természetesen azt várjuk, hogy aláírják azt a nyilatkozatot, hogy szabad demokraták". Ez nem kötelező - az elnök szerint ez erkölcsi kérdés. AzMTI kérdésére, hogy a pártból kilépett Magyar Bálinttól is elvárják-e a nyilatkozatot, azt mondta: ha meg akarja tartani a mandátumát, akkor igen. De azzal számolnak, hogy a politikus helyére a következő ot-ülésen új képviselőt jelölhetnek.

Az ot döntése szerint Takács Gábor józsefvárosi alpolgármestert indítják a Csécsei Béla volt SZDSZ-es polgármester lemondása miatt novemberre kiírt választáson; a mandátumáról lemondott volt pártelnök, Fodor Gábor helyére pedig Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest delegálják. Fodor az MTI-nek azt mondta, hogy a lemondását tartotta tisztességes megoldásnak. Arra a kérdésre, mit szól hozzá, hogy több volt SZDSZ-es is új szervezetekben gondolkozik, azt felelte, mindenki azt szervez, amit csak akar, de az illetőnek le kéne mondania mandátumáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.