MSZP: új arcok a választókörzetek harmadában

Az MSZP képviselőcsoportjának csütörtöki, politikai évadnyitója után ma a párt évadnyitóját rendezik. Az összejövetelen részt vesz Bajnai Gordon miniszterelnök. A tanácskozásra a jelenlegi képviselőkön túl már a jövő évi választáson versenybe szálló egyéni képviselőjelölteket és munkatársaikat is meghívták. Bőven lesznek köztük ismeretlenek.

A Népszabadság információi szerint a 176 egyéni választókörzet több mint nyolcvan százalékában már döntöttek az indulókról, a többi harminc-negyven körzetben a hónap végéig szintén eldőlnek a személyi kérdések. Úgy tudjuk, a meglévő jelöltek csaknem harmada teljesen "új arc" - velük a pártvezetés is ma találkozik először.

Kiválasztásuk során fontos volt, hogy a helyi közéletben ismertek legyenek, többségük önkormányzati képviselő vagy a helyi párt- és civil életben eredményes politikus. Legtöbbjük fiatal. Olyanok is felkerültek az egyéni jelöltek listájára, akik országosan ismertek ugyan, de egyéni jelöltként eddig nem indultak. Így az MSZP képviselőjelöltje lesz jövőre többek között Székely Tamás egészségügyi miniszter, Ficsor Ádám leköszönt titokminiszter, Forgács Barnabás agrárügyi államtitkár, Budai Bernadett kormányszóvivő.

A pártvezetés elvárása, hogy az elnökség tagjai, illetve a megyei elnökök is mérettessék meg magukat egyéni körzetekben. Ez alól egyelőre csak Lukács Zoltán Komárom-Esztergom megyei elnök kap felmentést, igaz, ő elindul a tatabányai polgármesterségért is.

Az évadnyitón mutatkozik be először a kibővített országos választási bizottság. Lendvai Ildikó pártelnök ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta: az ovb-tagok és a testület állandó meghívottjai (Szili Katalin, Boldvai László, Burány Sándor) közt nincs különbség, mindenki egyaránt fontos. "A meghívottak elsődleges feladata a kapcsolattartás az ovb és más szervezetek között" - mondta lapunknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.