Röviden

NBH-s iratokból ollózott írás

A Nemzetbiztonsági Iroda cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint már lezárult volna a Nemzetbiztonsági Hivatal belső vizsgálata. Ennek arra a kérdésre kellene választ találnia, hogy eredeti NBH-s dokumentum-e az az írás, amely a múlt szombaton került fel a világhálóra és arról szól, hogy a romák gyilkosait évekig megfigyelte a titkosszolgálat. Az NBH-nak vasárnapig kell elkészítenie jelentését Ficsor Ádám szakminiszternek, aki kedden tájékoztatja az abban foglaltakról az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát. A Népszabadság úgy tudja: az már kiderült, hogy az írást több különböző iratból ollózhatták össze. A szélsőséges nézeteik, valamint illegális fegyverbeszerzési terveik miatt ellenőrzés alá vont K. testvérek és társaik megfigyelésének kezdő és záró időpontja igaznak tűnik. "Eredeti" a K. testvérek képességeiről szóló - őket egy komolyabb akció megszervezésére alkalmatlannak tartó - minősítés is. Az írás azonban számos részletében írója magánvéleményét tartalmazza. (F. Gy. A.)

Kommandósok a romák ünnepségén

Negyven rendőr oszlatott fel egy nagyjából ötvenfős, hangosan ünneplő roma társaságot Esztergom-Kertvárosban szerda éjszaka - közölte a megyei rendőr-főkapitányság tegnap. A hangoskodók az elsőként a helyszínre érkező járőröket szidalmazták, ezután a kapitányság a Készenléti Rendőrségtől hívott erősítést. A tömeget incidens nélkül feloszlatták, annak ellenére, hogy a romák hangadója ismét a rendőrök ellen uszította a társaságot. Ellene több szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult. (MTI)

NCA: kevesebb jut a civilek támogatására

A jövő évi költségvetés tervezete szerint kevesebb forrás jut a civilek támogatására - közölte a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Tanácsának elnöke tegnap. Nagy Ádám a közleményben úgy fogalmazott: szeptember 1-jén, a költségvetési törvény tervezetének első olvasatban történő tárgyalásakor a civilekkel korábban kötött, törvényben szentesített megállapodás felrúgásáról döntött a kormány. Miközben az NCA-ról szóló törvény a 2010-es évre 8,8 milliárd forint forrást határoz meg, a költségvetés jelenlegi tervezetében az idei forrásnál is kevesebb, mindössze 7 milliárd forint szerepel. (MTI)

Több pénz lesz jövőre közmunkára

A tervek szerint az idei 98 milliárddal szemben 120 milliárd forint használható fel jövőre a költségvetésből az Út a munkához programra, az úgynevezett rendelkezésre állási támogatásra, valamint közmunkaprogramokra. További 10 milliárd jut a regionális munkaügyi központok által szervezett közhasznú foglalkoztatás finanszírozására. A cél, hogy ne csak a béreket és közterheit támogassa az állam, hanem a munkavégzéshez és a munkavédelemhez használt eszközök megvásárlását is. Ez ma gondot okoz sok hátrányos helyzetű önkormányzatnak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.