Balsai István: Ha megcsinálják, betemetjük

"Az egyértelmű jogsértések és bűncselekmények megtörténte felelősségre vonást fog eredményezni" - közölte tegnap Balsai István a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőről szóló ÁSZ-jelentés, és a King's City-ügy kapcsán.

- A következő kormánynak módja lesz az eredeti állapot visszaállítására és a felelősség megállapítására, mind fegyelmi, mind politikai, mind büntetőjogi értelemben - hangoztatta a politikus. Balsai István arra, hogy már megkezdett beruházás esetén is érvényes-e a "visszacsinálás", kijelentette: "jogkövetkezmények nélkül egyetlen kapavágás" sem történhet a sukorói ingatlanon, s ha valamit mégis elkezdenének, a területet "be fogják temetni". - És kártérítést nem igényelhet tőlünk senki - figyelmeztetett a képviselő.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábfőnöke is felelősségre vonást és "visszacsinálást" helyezett kilátásba, amikor megkérdeztük: mit jelent Orbán Viktor honlapján szereplő videoüzenetének az a tétele, hogy a Fidesznek meg kell próbálni "lefogni a kormány kezét".

- Azt csináljuk, amit az imént Balsai István: világossá tesszük, hogy ha a kormány jogot sért - és az Állami Számvevőszék jelentése végső soron lopásról és bűncselekményekről ír -, azt a Fidesz "vissza fogja csinálni". Felelősségre fogjuk vonni azokat, akik ezt tették. Szijjártó Péter közölte: "Mindazok számára, akik az üzleti élet részéről vesznek részt a tranzakciókban, szeretnénk világossá tenni: nem érdemes".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.