Röviden

A postabélyegből is bővítik a krízisalapot

A Magyar Posta "Egymásért!" elnevezéssel feláras bélyeget hoz ma forgalomba, a felárból befolyó összeget pedig felajánlja a kormány által indított kríziskezelő program számára. Szollár Domokos kormányszóvivő tájékoztatása szerint a bélyeg 125 forintba kerül majd, ami 50 forinttal több egy képeslap, illetve egy normál levél feladási díjánál. Egyébként augusztus 29-ig 7003 kérelem érkezett be a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságokhoz. (MTI)

Az MDF érdeklődik a közbeszerzésekről

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul az MDF, hogy kiderüljön, mi áll az 56 milliárd forintos veszteséget okozó szabálytalan közbeszerzési eljárások hátterében. Dávid Ibolya pártelnök közleménye szerint 56 milliárd forintról azért kell lemondaniuk a fővárosiaknak, mert a metróépítésre kiírt ötven közbeszerzési eljárásból tucatnyit szabálytalannak minősített az Európai Bizottság. További 6 milliárd forint veszteség pedig azért keletkezik, mert a városvezetés megszegte az unióval kötött szerződést a Margit hídra tervezett bicikliút elhagyásával. (MTI)

Trianoni emlékszobor az újpesti Főtéren

Visszaállítaná a megújuló újpesti Főtérre a trianoni békeszerződésre emlékező szobrot a városrész szocialista alpolgármestere. Trippon Norbert javaslatának indoklása szerint a Fájdalmas anya szobra egy történelmi eseménynek állít emléket. Egy közösségnek pedig erkölcsi kötelezettsége, hogy saját történelmének dicsőséges és tragikus eseményeire is méltóképpen emlékezzék. (Munkatársunktól)

Megrongálták Szegedi Csanád Turul boltját

Megrongálták Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő "hazafias" boltját Budapest XI. kerületében. A Móricz Zsigmond körtéren lévő bolt bejáratát és kirakatait kockakővel betörték, néhány tárgyat elvittek. Az épület lábazatára festékszóróval az "antifa" feliratot rajzolták, a bolt közelébe pedig sarlót és kalapácsot festettek. Az eset kapcsán a BRFK sajtóügyeletese anynyit mondott: a helyszínelés eddigi adatai szerint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás történt, ezért a rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.