Az ősz drukker

A szófiai bajnokcsapat elleni debreceni diadal egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor egy ősz hajú veterán, DVSC-sállal a nyakában kamerák elé tudott állni a meccs után, hogy megossza velünk boldogságát. A férfi egykor futballista volt, így természetes, hogy őt, s még véletlenül sem a debreceni polgármestert, Kósa Lajost állította a TV2 a kamerák elé.

Az őszülő ember elmondta, amit ilyenkor el kell mondani, Loki így, Loki úgy, éljen a foci, nagyszerű a hangulat, az embert - s itt magára gondolt - meghatja a boldog tömeg. Satöbbi.

Amikor aztán már biztos, hogy fölvette ez a hajó (is), az ősz futballista hajlíthat egyet az örömittasságon: mily nagy kár, hogy a kormány 2002-ben megígérte Debrecennek a stadiont, de persze nem lett belőle semmi. No de majd most, hangzik a folytatásban, ne aggódj, Debrecen, olyan stadionod lesz, hogy Rudolféknak öröm legyen benne a gólgyártás, áradt az önfeledt ígéret.

Aztán arról is beszél a szurkoló (ha már így véletlenül megtalálták, mondjuk Kósa helyett), mekkora veszteség érte Debrecent azzal, hogy nincs rendes, UEFA-licences pályája. Mennyi nyereségtől esnek el a szállodások, a vendéglősök, s mindazok, akik a három BL-csoport-meccsből hasznot húzhatnának.

Ebben mellesleg igaza van a Pestről érkezett rajongónak.

A röpke gyorsinterjú végén Orbán Viktor udvariasan kiúszik a kamera látószögéből. És a hajó megy. Tovább.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy DVSC sállal a nyakában nyilatkozik egy riporternek a mérkőzés után
Budapest, 2009. augusztus 25. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy DVSC sállal a nyakában nyilatkozik egy riporternek a mérkőzés után. A Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a Debrecen labdarúgócsapata, miután a Puskás Ferenc Stadionban 2-0-ra nyert a bolgár Levszki Szófia ellen, így kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel továbbjutott a selejtező utolsó, negyedik fordulójából. MTI Fotó: Illyés Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.