Röviden

Az AB elé vitte Szabó a vagyonadót

Alkotmányellenes az ombudsman szerint a vagyonadó; Szabó Máté a többi között a törvénynek az adóalap számítására, bevallására, illetve a nagycsaládosokra vonatkozó szabályait támadta meg az Alkotmánybíróság előtt. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint problémát okoz a forgalmi értéken alapuló adóalap meghatározásában, hogy a törvény semmilyen fogódzót nem ad egy adott ingatlan tényleges forgalmi értékének meghatározásához. Ugyanakkor adóbírsággal és késedelmi pótlékkal rendeli szankcionálni, ha a bevallásban az adózó - akár tévedésből is - a forgalmi értéket, ezáltal az adóalapot 10 százaléknál nagyobb eltéréssel adja meg. (MTI)

Megrovás a váci polgármesternek

Megrovásban részesíti a tisztségéből felfüggesztett MSZP-s váci polgármestert a helyi önkormányzati testületből alakult fegyelmi tanács - közölte a tanács elnöke tegnap. Tomori Pál (Fidesz) elmondta: a vizsgálat szerint Bóth Jánost az ellene felhozott három pont közül kettőben találták bűnösnek: munkája során túllépte hatáskörét, kötelességét pedig vétkesen megszegte, mert a sürgősségi indítványokat nem terjesztette a testület elé. Ezért a fizetésén felüli juttatásokat is megvonják. Bóth nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat, szerinte elfogult politikai döntést hoztak ellene. Munkaügyi bírósághoz fordul, s rágalmazás miatt feljelentést tesz a tanács tagjai ellen. (MTI)

Félezer patika válhat működésképtelenné

Ha a jövő évi költségvetésben a kis forgalmú gyógyszergyárak működési támogatását elvonják, 500-700 patika kerülhet működésképtelen helyzetbe - mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke tegnap. Horváth Tamás kifejtette: a patikák támogatása két részből áll az egyik az évről évre kevesebb támogatási előleg, a másik a működési támogatás. Utóbbit azok a patikák igényelhették, amelyek egyedüliként üzemelnek a településeken, vagy nincs helyettese a gyógyszerésznek. (MTI)

A melegfelvonulás mellett a charta

A Magyar Demokratikus Charta szerint a valódi egyenrangúsághoz a közösség tagjaiként kell tudnunk elfogadni homoszexuális embertársainkat - közölték a szervezet szóvivői a szeptember 5-re meghirdetett melegfelvonulás kapcsán. A szerveződés kiáll amellett, hogy az állam nem tehet különbséget polgárai között szexuális identitásuk alapján sem. A szeptember 5-én felvonulók az állampolgári jogegyenlőség és a társadalmi elfogadás érdekében demonstrálnak. Elfogadhatatlan, hogy bárki megakadályozza vagy megzavarja embertársai békés összejövetelét. A charta a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére, 2008 szeptemberében alakult meg. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.