Megy a busz?

Ami eddig hetente egyszer-kétszer jött össze, hogy például az Árpád hídon történt koccanás miatt Csillaghegyig állt az Észak-Budáról és a Dunakanyarból Budapestre érkező forgalom, azt most egyetlen mozdulattal sikerült a főváros illetékeseinek mindennapi káosszá szerveznie. Már a városhatártól odébb, a Megyeri híd lejárójánál értesülhet az autós a fényújságból: a Flórián téri felüljáró hídra vezető külső sávját BUSZ felirattal elzárták az autók elől.

Maradt egyetlen Pestre vezető sáv, minek következtében Csillaghegyig, ha nem Békásmegyerig beáll a Szentendrei úton az agglomeráció kocsisora, amely amúgy nyugodtan haladhatna a buszokkal együtt az Árpád hídra, ha valaki már megint nem akarna bennünket az eszement ötleteivel, meg a nem létező tömegközlekedéssel boldogítani.

Miután pedig a főváros vezetésének ítélőképességében már nem, csak a közlekedő magyar nép józanságában bízhatok: nagyon remélem, hogy egy emberként bojkottálják majd (csak is) ezt a tiltást, és használják a buszsávot, nyugodt szívvel fizetve a rendőri büntetést is, mert az még mindig kevesebb, mint amennyi benzint/gázolajat eltötyögünk Békásmegyertől a Flóriánig. A levegőszennyeződésről, az időnkről és az idegeinkről nem is beszélve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.