Menekül a Budapest TV

Botrányoktól sem mentesen folyik a Budapest Televíziót működtető zártkörű részvénytársaság felszámolása. Augusztus huszadikáig eldőlhet: a hitelezők elfogadják-e a tévét működtető cég egyezségi ajánlatát és hozzájárulnak a további - egyelőre veszteséges - működéséhez.

A felszámolást még 2006-ban kezdeményezte egy izraeli székhelyű cég. Az azóta húzódó ügy újabb fordulata, hogy a héten nem engedték be a felszámolást végző Budapest Investment Zrt. képviselőjét a cég székhelyére; a képviselő ezért rendőri segítséget kért.

Kincs László felszámolóbiztos, a Budapest Investment Zrt. munkatársa lapunknak elmondta: a tévét működtető társaság tulajdonosa vitatja a felszámolás tényét és folyamatosan akadályozza őt a cégtörvény szerinti feladatai ellátásában. Olyannyira, hogy a tévétulajdonos egy másik érdekeltsége, az Alkotómester Bt. a felszámolást végző cég ellen kezdeményezett felszámolási eljárást. Kincs szerint a lépés megalapozatlan, hiszen a felszámoló cég nem tartozik a bt.-nek, nem áll és nem állt vele sem szerződéses jogviszonyban, sem számlakapcsolatban.

A felszámoló eddig tizenhárom hitelező 268 millió forint összegű követelését ismerte el és vette nyilvántartásba. Az adós cég a felszámolás kezdetén 293 millió forint értékű tárgyi eszközzel rendelkezett, ám ennek nagy része (267 millió forint) bérelt ingatlanon végzett beruházás, felújítás értéke, ezek az eszközök pedig a biztos szerint korlátozottan forgalomképesek.

Ezért az adós vagyona vélhetően nem lesz elég a hitelezői igények kielégítésére. A hitelezők keddig nyilatkozhatnak: a veszteséges működés ellenére hozzájárulnak-e a felszámolás alatt lévő cég további működéséhez, a tulajdonos által kezdeményezett egyezség reményében.

Az egyezségi ajánlatról egyelőre nem lehet többet tudni. Bródy Péter, a Budapest Televízió Zrt. ügyvezetője, tulajdonosa nem kívánt válaszolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.