Molnár Csaba felügyelheti a titkosszolgákat

Nem várható, hogy új tárca nélküli minisztert neveznek ki a polgári titkosszolgálatok felügyeletére, valószínűbb, hogy a nemzetbiztonsági portfóliót átadják a Miniszterelnöki Hivatalnak - tudtuk meg.

Mint arról lapunk korábban beszámolt: Ficsor Ádám titokminiszter az MSZP választási felkészülésében vállalt szerepe miatt az őszi parlamenti szezonnyitó napján lemond tisztségéről. Megbízható értesüléseink szerint valószínű, hogy a polgári titkosszolgálatok felügyeletének operatív feladatát a továbbiakban államtitkár (vélhetően a tisztség jelenlegi birtokosa, Iváncsik Imre) látja majd el, de a Miniszterelnöki Hivatal keretein belül. Erre a törvény lehetőséget ad. Ez pedig azt jelentené, hogy Molnár Csaba kancelláriaminiszter felügyelné a titkosszolgálati portfóliót is.

A miniszterelnök környezetéhez tartozó forrásunk annyit közölt: Bajnai Gordon ezzel a kérdéssel egyelőre nem foglalkozott, az ügyben nincs konkrét döntés. Molnár Csaba érdeklődésünkre megerősítette, hogy nincs még döntés az ügyben.

Molnár Csaba felügyelheti a titkosszolgákat
Molnár Csaba sajtótájékoztatón jelentette be: csökkent a nyomás a gázvezetékben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.