Ünnepi káosz Budán

Igencsak nehézzé vált a fővárosi közlekedés az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt. A legjelentősebb forgalomkorlátozások és dugók Budán vannak már ezekben a napokban is.

Ennek oka, hogy a Bem rakpart környékén javában zajlanak a tűzijáték, illetve az ünnephez kapcsolódó, immár hagyományos Red Bull nemzetközi repülőverseny előkészületei. Ezek miatt egy hosszú szakaszon egy sávosra szűkítették a Bem rakpartot.

A forgalomkorlátozások egyébként augusztus 24-ig tartanak. Mértékük és időtartamuk függ a helyszínektől és a programtól is - tájékoztatta lapunkat a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályának illetékese.

A szervezők a rendezvényhez beszerezték a fővárosi önkormányzat forgalomtechnikai hozzájárulását. A közlekedési korlátozások a szokott helyszíneken lesznek érvényben, időszakosan vagy teljes egészében. Ez utóbbira példa a Bem rakparthoz képest esetleg menekülési utat kínáló Budai alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti szakasza, melyet e hét péntektől augusztus 24-én reggel hat órákig lezárnak, s ez idő alatt teljes parkolási tilalom is érvényben lesz. Mindez kihat a környék útjaira is, ahol jelentősek a torlódások.

A budai főgyűjtőcsatorna építése is e környék forgalmát terheli. Emiatt sávlezárásra kell számítani az eddig említett területek folytatásában, a Margit híd felől a Zsigmond tér irányába (illetve vissza) haladóknak is. Ezzel egy időben a párhuzamos Frankel Leó úton is forgalomkorlátozás lépett életbe szeptember 30-ig. A Frankel Leó út és Lajos utca közötti szakasz mindkét forgalmi sávját lezárták, itt kerülőket kell tenni.

A Bem rakparton augusztus 20-ra is készülnek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.