Kihúzta a gyufát Such bírálója?

Valóban vizsgálat indult ellenem a Magyar Rádióban - erősítette meg értesülésünket Tóth Csaba, a közrádió üzemi tanácsának elnöke.

Elmondta: Such György elnök által aláírt levelet kapott, amely szerint a július 6-i sajtótájékoztatója miatt indult ellene eljárás, ahol - a Munkástanácsok képviselőjével - bírálta Such menedzserszerződését, az abban rögzített javadalmazás módját, mértékét. (Az elnöknek megbízási szerződése szerint havi bruttó 9,4 millió forintos fizetés járna, amit nem fizetettek ki számára.)

Tóth azt állítja: formailag munkakörében elkövetett vétség miatt vonnák felelősségre. Bár a tájékoztatót az üt elnökeként tartotta, most munkavállalóként (énekkari művész) címezték neki az eljárásról szóló értesítést. A konkrét ok pedig: a sajtótájékoztató szervezése közben "nem tartotta be a hivatali utat", nem tájékoztatta szándékáról az intézmény vezetőit. - Ez nonszensz, az üzemi tanács önállóan sajtóképes, nem kell engedélyt kérnünk a vezetéstől - mondja.

- A nyilatkozat rendjét rögzítő elnöki utasítást sértette meg Tóth Csaba, ami miatt vizsgálatot indítottunk ellene - mondta lapunknak Such György. Szerinte Tóthnak üt-elnökként sem volt joga önhatalmúlag, a rádióvezetés és a kommunikációs iroda tudta nélkül a sajtó elé lépni. Arra, hogy e vizsgálat nem kelti-e azt a látszatot, hogy a rádióban megfélemlítik az elnököt bírálni merő munkavállalókat, Such úgy reagált: ez nem megfélemlítés, mert a vizsgálat tárgya nem a nyilatkozat tartalma, hanem a tájékoztató meghirdetésének módja.

Tóth, ha vétkesnek találják, a kollektív szerződésben felsorolt fegyelmi szankciók valamelyikére számíthat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.