Hajsza a gyilkosok után

Az országos rendőrfőkapitány elrendelte, hogy tíz évre visszamenőleg vizsgálják felül az összes fegyverrel, illetve robbanószerrel elkövetett bűncselekmény aktáit. Bencze József azzal a feltételezéssel él, hogy a cigányok ellen elkövetett fegyveres gyilkosságsorozat elkövetői esetleg korábban is öltek már hasonló módon.

Addig is, amíg az irattárakban végzett munka eredményt hoz, a rendőrség ténylegesen is nekiállt az ország "fegyvermentesítésének", és az ellenőrzések markáns eredményekre vezettek. Kisebb háborúhoz elég fegyvert foglaltak le a Nemzetbiztonsági Hivatallal közösen Borsod megyében. Harminc gépkarabélyt és egy valószínűleg működőképes lángszórót találtak a nyomozók. A fegyvereket birtokló férfit őrizetbe vették. Veszprém megyében egyszerre tizenkét helyen végeztek házkutatást a rendőrök: lőfegyvereket, lőszereket, lőport foglaltak le.

A további lőfegyveres támadások megelőzése érdekében az ORFK kétszáz településen kért állandó polgárőrszolgálatot, amihez a kormány százmillió forintot biztosít a Polgárőr Szövetségnek.

A parlament rendészeti bizottságának tegnapi, a merényletsorozatról tartott zárt ülése után Lázár János, a testület fideszes elnöke közölte, hogy Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkár kizárta külföldi titkosszolgálatok közreműködését az ügyben, de Lázár szerint voltak képviselők, akik ebben kételkedtek. Egy illetékes lapunknak azt mondta, a hatóságok még nem vetették el teljesen a lehetőséget.

Fókuszban ketten is: Draskovics Tibor rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány a bizottság ülésén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.