Balla Irma fia ellen nem ejtik a vádat

Ügyészségi forrásból úgy értesültünk: a vádhatóság nem tervezi, hogy ejti a vádat az édesanyja - Balla Irma fideszes debreceni képviselő - meggyilkolásával vádolt S. Sándor ellen. Mint ismert, Balla Irmát brutális kegyetlenséggel ölték meg lakásában 2007 húsvétján. Holttestét a fia, S. Sándor találta meg, akit egy évvel később a rendőrség a gyilkosság elkövetésével gyanúsított meg.

A Balla-ügyet tárgyaló Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a júliusban tanúként meghallgatott D. Lajosról kiderült: a lopások miatt júniusban előzetesbe került fiatalember rendőrségi kihallgatásain beismerte, hogy ő ölte meg Balla Irmát. D. Lajos részletes leírást adott az áldozat otthonának berendezéséről, pedig a lakásbelsőt az ablakon át, kívülről nem is láthatta. A fiatalember vallott arról, hogy Balla Irma milyen telefont használt, s az ellopott mobilt a gyilkosság másnapján azon az útvonalon találták meg, amelyen a férfi gyalog hazajárt.

Megtudtuk: D. Lajos kétszer tett beismerő, részletes, mindenre kiterjedő, videóra rögzített vallomást az ügyben eljáró ügyész, valamint a városi rendőrkapitány jelenlétében, de az üggyel kapcsolatos harmadik meghallgatásán az előző két vallomást visszavonta. Azt állította: a médiából szerezte ismereteit a bűnügyről, ráadásul nem volt beszámítható állapotban, mivel a rendőrségi fogdában drogelvonási tünetei voltak, és gyógyszert szedett. A férfi az említett vallomásait még június végén, július elején tette, azaz téves az a sajtóinformáció, hogy a napokban vonta volna vissza a vallomását.

Ügyészségi forrásból úgy értesültünk, hogy a D. Lajost meghallgató ügyész szerint nem volt százszázalékosan meggyőző a férfi beismerő vallomása, s elmondásában több részlet nem volt életszerű. Ez az egyik oka annak, hogy D. Lajost a vádhatóság hivatalosan nem gyanúsította meg.

Az ügyészség másik érve az volt, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a következő tárgyalási szakaszban kerülnek a bíróság elé azok a perdöntő szakértői vélemények, amelyekre a vádhatóság S. Sándor meggyanúsítását alapozta. Úgy értesültünk, hogy ezek a szakértői vélemények azokkal az elemi szálakkal és mikronyomokkal kapcsolatosak, amelyeket az áldozat és fia testén találtak, s amelyek a vádhatóság szerint azt támasztják alá, hogy Balla Irmát a fia ölte meg.

Az ügy következő tárgyalása augusztus 31-én lesz Debrecenben.

S.Sándor tárgyalása
S.Sándor tárgyalása
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.