Decemberig marad kétlaki Baló György

Néhány hónapra állapodtam meg a Magyar Rádióval a reggeli információs műsor vezetéséről - mondta Baló György. A televíziós személyiség a héten "debütál" a Kossuth adón. Kéthetente ő vezeti majd a 180 perc című reggeli magazint, egy egész hétig. Baló ezt nem tekinti "új életszakasznak", hiszen a Magyar Televízió alkalmazottja marad, sőt az új, őszi műsorstruktúrában ismét képernyőre kerül.

A médiaszakember így is "kapósnak" bizonyult a közrádió számára. - Én kerestem meg őt, látva, hogy nem terhelték túl feladatokkal a televíziónál. Baló pedig "brand" a médiapiacon - mondja Such György, a Magyar Rádió elnöke. Az év végéig állapodtak meg Balóval, akivel megbízási szerződést kötnek. A tiszteletdíjról Such nem akart beszélni.

Az együttműködésnek az sem lehet akadálya, ha Baló a tévés műsorvezetéssel párhuzamosan adja majd hangját a közrádió meghatározó műsorához. Such szerint erről írásban is megállapodnak az MTV-vel, a rádió közszolgálati műsorszolgáltatási szabályata pedig nem tiltja, hogy más közszolgálati médiumok szakemberei náluk is dolgozzanak.

Az MTV sajtóosztálya megerősítette: a tévé szervezeti és működési szabályzata sem tiltja, hogy létrejöhessen a két közmédium közti egyezség, "amelynek keretében Baló György reggeli közszolgálati műsort vezet az Mr1 Kossuth rádióban". Néhány, nem túl jelentős kikötést azonban mégiscsak tesz az MTV: Baló feladatának és szerepének mindenkor összhangban kell lennie a köztévében végzett munkájával, illetve időbeosztásában a televíziónak elsőbbséget kell kapnia. Megerősítették: Baló várhatóan új műsorral jelentkezik az
m1-es csatornán.

Baló György
Baló György
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.