Adótartozást halmozott fel a monoki polgármester?

Hitelezők 112 millió forintos követelése miatt felszámolás folyik a monoki Reneszánsz Kastélyszálló Kft. ellen, amely jelenleg is a cég egyik korábbi tulajdonosa, a monoki polgármester, Szepessy Zsolt lakcímére van bejelentve - írta tegnap az index.hu.

A cikk szerint a cég a százmilliós adótartozása mellett nem fizetett vissza húszmillió forint állami támogatást, és eladta az annak fedezetéül szolgáló kastélyt. A felszámolás alatt álló Reneszánsz Kastélyszálló, Pincészet és Szőlőbirtok Kft. felkerült az APEH csütörtökön publikált feketelistájára, a cégnél jogerősen 100053000 forintos adóhiányt találtak. Mivel ehhez 88 millió 733 ezer forint úgynevezett jogkövetkezmény, tehát pótlék és bírság társul, a cég jogerős köztartozása 188 millió 786 ezer forint.

A kft.-nek jelenleg két tulajdonosa van: a Nyíregyházán élő Szepessy Orsolya és a Monokon lakó Fábri Arnold. "Korábban azonban, lényegében az akkor még Szepessy Pincészet és Szőlőbirtok Kft.-nek hívott társaság 2003-as megalakulásától 2005 decemberéig tulajdonosa volt Szepessy Zsolt is", írta az Index.

A polgármester egyébként tavaly úgy döntött, hogy megvonja a tanköteles gyerekek után járó támogatást azoktól a monoki családoktól, amelyek nem járatják óvodába vagy iskolába gyermekeiket. Ezután a szociális segély kifizetését kötelező közmunkához kötötte. Most szociális kártyát tervez bevezetni, amellyel a rászorultak csak azt és ott vásárolhatnának a segélyből, amit az önkormányzat megenged.

Szepessy az MTI-vel azt közölte: a céget 2004-2005 körül eladta, kiszállt a vállalkozásból, és akkor nem volt adótartozása a társaságnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.