Már az SZDSZ vezetése is menesztené Draskovicsot

Már az SZDSZ is úgy látja, hogy nincs más megoldás: Draskovics Tibornak távoznia kell a "videoügy" után, mert épp ezzel a lépéssel lehetne elősegíteni a szélsőséges, terrorizmusra is kész szervezetek elleni határozott állami fellépést. Bajnai Gordon kiállt minisztere mellett, de a felvételről információt kért a tárcától.

Bajnai Gordon megvédte igazságügy-miniszterét a bonyhádi robbantásról közzétett videofelvétel ügyében. Mint ismert, az ellenzék azzal vádolja a minisztert, hogy a Magyarok Nyilai terrorszervezet kapcsán olyan robbantásos felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek nem állnak kapcsolatban az üggyel. A kormányfő úgy fogalmazott: nem az minősíti a miniszter munkáját, hogy milyen felvételek kerültek nyilvánosságra. Hozzátette: az ügy lényege az, hogy kiváló titkosszolgálati és rendőri munkával időben lecsaptak az "emberéletekre veszélyes" terrorszervezetre. Ugyanakkor a szóban forgó felvételekről információt kért a tárcától.

Balsai István és Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselői az utóbbi napokban többször is távozásra szólították fel Draskovics Tibort, aki szerintük bizonyítékokat hamisíthatott a Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet ügyében, hogy tovább riogasson a szélsőjobboldali veszéllyel. Tegnap megszólalt az ügyben Navracsics Tibor frakcióvezető is. A fideszes politikus szerint Draskovics vagy Bajnai Gordon és az MSZP megrendelésre cselekedett, és akkor pontosan tudták, hogy amit bizonyítékként mutat be, az nem igaz; vagy a "saját szakállára" kezdett egy rendkívül kockázatos akcióba, "önállósodott, elszabadult a kormányzati munkában", s így hozzájárul ahhoz, hogy ismét "hiszterizálja a közhangulatot". Navracsics Tibor szerint ilyen értelemben Draskovics Tibor jelen pillanatban nem felszámolni készül a politikai terrorizmust, hanem előkészíteni.

- Vagyis - vonta le a következtetést Navracsics - ha a politikai terrorizmus megjelenik, az nem kis mértékben Draskovics Tibor és a szocialista politikusok intellektuális előkészítő munkájának lesz köszönhető.

Menesztené posztjáról Draskovicsot az SZDSZ is. A liberálisok vezetésének közleménye szerint éppen a szélsőséges, terrorizmusra is kész szervezetek elleni határozott állami fellépést segítené, ha Draskovics azonnal lemondana hivataláról. Az SZDSZ úgy véli: a politikus "olyan súlyos hibát követett el, amely után rendészeti miniszter egyetlen demokratikus országban sem maradhat a székében". Szerintük Draskovics visszamenőleg hiteltelenné tette a rendőrség és az ügyészség terrorizmus elleni harcát.

- Nem merült fel olyan indok, amely miatt az MSZP elveszítette volna a bizalmát Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterben - ezt már Tóbiás József, az MSZP parlamenti frakcióigazgatója jelentette ki tegnap. Ugyancsak a szakminiszter mellett érvelt Mesterházy Attila frakcióvezető, aki a köztévé Nap-Kelte című műsorában azt mondta: Draskovics Tibor alighanem egyik beosztottjától kaphatott téves tájékoztatást, akitől emiatt meg kell majd válnia.

A bonyhádi robbantás
A bonyhádi robbantás Hír Tv, draskovics, videó,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.