Fót: meghallgatás és felfüggesztés

Szakértők vizsgálják a fóti lehallgatási botrányt elindító szalag tartalmát, de az azon szereplőket még nem hallgatták meg. Lapunk munkatársát viszont tanúként idézték meg, miután megírtuk: még lehetnek újabb hanganyagok.

Továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a fóti lehallgatási ügyben.

Mint ismert, egy nyilvánosságra került hangfelvételen Simó Attila, a Fóti Közszolgáltató Kft. ügyvezetője, Kalló Richárd, a cég felügyelőbizottságának - Fidesz által delegált és azóta lemondott - elnöke, illetve Szilos József ügyvéd tárgyal, utóbbi állítólag a helyi útfelújítási beruházásban érdekelt egyik cég képviseletében. A bemutatott hanganyag szerint Szilos aziránt érdeklődik: miként lehetne "pótmunkázással" elkölteni azt a csaknem ötvenmillió forintot, ami a cég által benyújtott 108 milliós - a legolcsóbbként nyertes - ajánlat és az önkormányzat 152 milliós keretének különbözete. Szilos a felvételen azzal győzködi a pótmunkázást egyébként elvben jóváhagyni hivatott Simót, hogy "ebben érdekeltté tudnálak téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt majd megbeszéljük veled". A beszélgetés egy részében utalás hangzik el arra, hogy ezt a technikát már más városoknál is alkalmazták - a felvétel ezen részében elhangzik Kövér László, a Fidesz választmányi elnökének neve.

A hatóság egyelőre még vizsgálja a felvételt, állítólag annak rossz minősége miatt a szakszolgálat segítségét kérték az elemzéshez. A Népszabadság korábban megírta, hogy információink szerint van egy másik hangfelvétel is, amelyen az érintettek közül ketten állítólag arról beszélnek: ki mennyire járhat majd jól, ha sikerül végigvinni a "pótmunkázást" - vagyis ez alátámaszthatja a vesztegetés gyanúját. Cikkünk nyomán munkatársunkat tanúként hallgatja meg a rendőrség. Hozzá kell tenni, hogy a hatóság a felvételen szereplők egyikét sem hallgatta még meg, holott mindegyikük elismerte: ők szerepelnek a szalagon.

Eközben a fóti önkormányzat képviselő-testületének többsége (a 18 mandátumból a szocialisták és a velük együttműködő MDF-esek, illetve civilek tízet tudnak magukénak) pénteken felfüggesztette állásából Mádly Zsolt polgármestert. A KDNP-Fidesz színekben politizáló városvezető törvényellenesnek tartja a döntést. Mádly közölte: a "tízek" semmire sem kötelezhetik, ezért ma is folytatja polgármesteri munkáját. Acél Sándor, az ügyrendi bizottság szocialista elnöke lapunkkal azt közölte: a felfüggesztés azonnali hatályú, azaz Mádly csak "magánügyben" léphet be a hivatal épületébe, ellenkező esetben - a jegyző jóváhagyásával - rendőrt hívnak és kivezettetik.

Testületi ülés foghíjakkal - Mádly Zsolt és hívei távol maradtak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.