EFOTT alatt az ég

Az idén 34. alkalommal rendezték meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, amelynek most Baja szolgált helyszínéül.

Szőke ciklonként robbant be Kóbor János az EFOTT első nagy koncertjére, és ciklonossága a kétórás fellépés alatt mit sem kopott, csupán az ősz sörénye izzadt a felére. Quimby, Kispál és a Borz, Tankcsapda - ezek a zenekarok folytatták ugyanazon a színpadon a július 14-től 19-ig tartó fesztivált.

A közönség meg tombolt, hőségben, félmeztelenül és a szúnyogcsípéseket vakarva. Vasárnap, a fesztivál után már nem ez a lelkes tömeg állt a buszmegállóban. Beesett szemek, alkoholszag, koszos ruhák, poros cipők. Pedig a tavalyi dunaújvárosi rendezvényen még strand sem volt, itt viszont a Sugovica hűsítette a leégett vállakat és lábfejeket.

Tavaly a kirándulások sem keltettek túl nagy kíváncsiságot a fesztiválozókban, nem úgy, mint az idén. Mégiscsak turisztikai fesztiválról lévén szó, a gemenci erdőben pöfögött a kisvasút az egyetemistákkal. A negyvenfős csapat zömének persze nem annyira az erdő volt az érdekes, mint az állomás büféje. Indulás előtt többen dupla adagot betermeltek a sörből - megérte, mert száz forinttal olcsóbb volt, mint az EFOTT-on. Aztán meg a szúnyogok vonták el a figyelmet a szarvasairól híres erdőről.

A kirándulás végén a bejáratnál még mindig ott állt a fejkendős fiú, és dobütőkkel püfölte a levegőt. "Napijegyre gyűjtök" - hirdette egy koszos spirálfüzet lapján. Frizbijében már első nap jelentős mennyiségű apró csillogott.

Egyelőre azonban nem beszélgethetett Vona Gáborral, aki a fesztivál civil falujában népszerűsítette a Jobbikot. Körülbelül húsz másik sátor is állt ott, de csak az tudta érdeklődésben felvenni a Jobbikkal a versenyt, amelyikben óvszereket ajándékoztak egy szexuális betegségekről szóló kérdőív kitöltéséért cserébe. Az egyik fesztiválozó szerint ez volt az oka annak, hogy a Toi-toi-vécék előtt felduzzadt a sor. De lehet, hogy a sör volt a ludas, ami az óvszereknél is jobban fogyott. Nem véletlenül énekelték el egy órán belül vagy háromszor a Bikini Részegen ki visz majd haza című nótáját a cseh sörfalu karaokeszínpadán. Sőt meglehet, a sör hatására nem ijedt meg a Tankcsapda közönsége a szombati hidegtől és esőtől. Persze az első sorban állóknak szerencséjük is volt: aki onnan ordította, hogy "minden héten a péntek", az még a fel-felvillanó tűzcsóvákból egy kis meleget is érezhetett.

A hátsó traktusban a napijegyre gyűjtő srác feküdt a füvön, és álmodozva nézte az oszladozó felhőket az égen.

Nem csak a sör melegített
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.