Draskovics: Több pénz a terrorizmus ellen

A terrorizmus elleni harc fokozása érdekében többlettámogatásról döntött a kormány - jelentette be Draskovics Tibor. A rendészeti miniszter jutalomban részesítette Petőfi Attilát, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét és olyan rendőröket, akik kiemelkedő munkát végeztek a Magyarok Nyilai szervezet felderítésében.

A miniszter úgy fogalmazott: több figyelemre, pénzre és energiára van szükség ahhoz, hogy felkészültek legyünk "az ilyen elvetemült támadásokkal szemben is". (Konkrét összeget nem említett.)

Miután a politikai terrorizmus felütötte a fejét Magyarországon, világos válaszokat kell adniuk a politikusoknak: választóvonalat kell húzni a demokratikus vita és a politikai véleménynyilvánításnak álcázott, mindenre elszánt bűnözői hajlam és erőszaktevés között. A magyar demokrácia veszélyben van, ha ezt a választóvonalat nem tartja mindenki nagyon szigorúan tiszteletben.

"Vannak magukat demokratikusnak nevező politikusok, parlamentbe törekvő pártok képviselői, akik egy asztalnál ülnek azokkal, terveket egyeztetnek és nyilatkozatokat írnak alá azokkal, akik túl vannak ezen a választóvonalon, akik a gyanú szerint részesei voltak annak a bombának, aminek, hála istennek, csak a tesztjét láthatják a videón" - mondta a miniszter a sajtó rendelkezésére bocsátott filmfelvételre utalva.

Az elismeréseket megalapozó büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Továbbra is kilenc gyanúsítottja van az ügynek, ők előzetes letartóztatásban vannak. Ááprilisban fogtak el a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezethez tartozó négy férfit, akiket robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak. Májusban újabb gyanúsítottat, a "hídfoglalásról" elhíresült Budaházy Györgyöt júniusban vették őrizetbe. A gyanú szerint utasítására támadta meg egyik bűntársa Hiller István házát, és dobtak Molotov-koktélt Kóka János épülő házára. Budaházy azzal is gyanúsítható, hogy utasítást adott időzítő szerkezettel ellátott, futball-labdába rejtett, nagy mennyiségű robbanószer elhelyezésére két parlamenti képviselő házánál.

Júliusban újabb három embert vettek őrizetbe a Budaházy-csoportból. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.