Uj Péter: Riadó, riadó, riadó!

Overdose éppen ólint mondott volna kettespárra, amit Voksán Virág kezében bubi kilencessel akár meg is adhatott volna, amikor az Országos Meteorológiai Szolgálat UV-B riasztást adott ki, miszerint senki ne menjen azonnal a fényre, ellenkező esetben befeketedik, és az nagyon rákkeltő.

Overdose hátrahőkölt, és igyekezett árnyékban maradni, mire válaszképp Demszky Gábor tetőtől talpig benaptejezve, hegesztőszemüvegben, egy sötétített üveges luxusterepjáróban UV-A riasztást adott ki. Overdose lebukott az asztal alá, és magára húzott negyven méter alufóliát.

Overdose védekezőképességének hetven százaléka a beleiben volt található. Erre az Élelmiszer-biztonsági Hivatal fuzáriumriasztást adott ki. Overdose azóta tartózkodik a malomipari termékektől. Overdose ruhái láthatóan fehérebbek, szempillája 15 százalékkal dúsabb. Nemhiába tartják a lósport Talmácsi Gáborának.

Válaszképpen a Nemzeti Kánikula Intézet hőségriadót fújt. Megsülünk mind. Overdose követte a kapott utasításokat: fokozta a folyadékbevitelt, és a legmelegebb órákban nem hagyta el a légkondicionállt istállót. Barátja, Pataky Attila arról tájékoztatta, hogy a kánikulai hétvégén a strandok végre kitehették a Megtelt táblát. Overdose megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Hidegfront Akciócsoport lehűlés- és langymelegszellő-riasztást adott ki. Álmatlanul forgolódta végig az éjszakát a félelemtől.

Az országos narancsriasztás - no nem az ízletes és vitamindús citrusféle bőséges termésére figyelmeztető, de nem is a Fidesz elsöprő győzelmét jósoló, hanem a viharjelzés - egy lówellnessközpontban érte Overdose-t. Nagyon megrémült. A Magyar Kullancsszövetség kullancsriadójára Overdose is felsorakozott a veszélyes vérszívók kérlelhetetlen ellenségei közé. Oldalán ott lógott a magyar világszabadalom, amelynek jelentőségéhez talán csak Neumann számítógép-elméleti munkája fogható: a kullancseltávolító kanál. Overdose-t teljesen felkészületlenül érte, amikor a Vízparti Települések Érzékenybőrű Lakosainak Egylete szúnyogriasztást adott ki. Belefeküdt egy kád Szukuba.

Overdose aggodalommal figyelte a forint árfolyamának alakulását és a devizahitelesek sorsát. A Pénzügyminisztérium gyengülazeuró-riasztást adott ki. Overdose úgy érezte, gátat kell vetni a gyűlöletbeszédnek, és erősen aggódott a szélsőjobboldali tendenciák erősödése miatt. Barátja, Vona Gábor azonban megnyugtatta, és cigányriasztást adott ki. Overdose törékeny termetét a tőke megtörte, mindig keskenyebb lett. Tamás Gáspár Miklós kapitalizmusriasztást adott ki.

Gondoljátok meg, proletárok!

Overdose halálosan fáradtan, végletekig elcsigázva tért nyugovóra. A valaki országos csigariasztást suttogott a távolban.

Két csiga őrzi az álmát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.