Sikkasztásért vádat emeltek Kolompár ellen

Jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint a számvitel rendjének megsértéséért vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és két társa ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Két társát, akik az OCÖ gazdasági vezetői voltak, a számvitel rendjének megsértésével vádolják. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint az OCÖ 2003-as és 2004-es gazdálkodása áttekinthetetlen volt, a vádlottak nem biztosították az egyes célfeladatok átlátható elszámolását.

Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke
Kolompár Orbán: Mindenki vezérkirály akart lenni

"Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként nem gondoskodott írásos dokumentumok készítéséről a kabinetek, a referensek munkájáról, feladatairól, így a könyvvitelben szereplő tételek bizonyíthatósága és átláthatósága nem volt biztosítva." Mindezért vádolták meg a számvitel rendjének megsértésével.

Ugyanakkor Kolompár 2004 őszén a vádirat szerint több alkalommal utasította az OCÖ pénztárát, hogy különböző összegeket fizessenek ki a részére utólagos elszámolási kötelezettséggel. Kolompár Orbán összesen ötmillió 70 ezer forintot vett fel az OCÖ kasszájából, a pénzzel azonban nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett. Az OCÖ kára nem térült meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.