Röviden

A kormányfőhöz fordult TÖOSZ

Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordult levélben az önkormányzatok költségvetési támogatásának jövő évi tervezett csökkentése miatt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke és főtitkára, Molnár Gyula és Zongor Gábor. A szövetség vezetői a kormányfői bejelentésből értesültek arról, hogy a kormány 2010-ben az önkormányzatok állami támogatását 120 milliárd forinttal kívánja csökkenteni. "A bejelentés sokkolta az önkormányzatok széles körét, tekintettel arra, hogy jelentős részül már jelenleg is napi működési hiánnyal küzd" - írják. (MTI)

Budaházy marad az előzetesben

Október 19-ig meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság Budaházy György előzetes letartóztatását - írja internetes hírforrásokra hivatkozva az MTI. Budaházyt június 17-én vették őrizetbe. A főügyészség országgyűlési képviselők elleni támadások szervezésével, továbbá terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja a férfit. A "Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg" tagjai közül vele együtt már kilencen vannak előzetes letartóztatásban. (MTI)

A "kenderkertészek lapját" vizsgáltatnák

A legfőbb ügyészhez fordul az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, mert Budapest több pontján, hosszabb ideje terjesztenek egy, a kannabisztermesztéshez segítséget nyújtó újságot. Rétvári Bence, az ifjúsági szervezet elnöke szerint jogilag aggályos egy olyan újság terjesztése, amely a marihuánatermesztéshez szükséges információkat, gyakorlati tanácsokat tartalmaz. A szervezet álláspontja az, hogy nem csak büntetőjogi, hanem morális felelősség is terheli a szerkesztőséget. (MTI)

Király Bélát a 300-as parcellába temetik

Végakaratának megfelelően Nagy Imre egykori miniszterelnök nyughelyének közelében, a rákoskeresztúri Új köztemető 300-as parcellájában temetik el Király Béla nyugállományú vezérezredest jövő csütörtökön - közölte tegnap a Honvédelmi Minisztérium. Az életének 98. évében, július 4-én elhunyt Király Bélát az Országgyűlés, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti. A honvédség a temetés előtt a budapesti Maléter Pál laktanyában búcsúzik el a nyugállományú vezérezredestől, barátai, tisztelői, bajtársai az ott felállítandó ravatalnál róhatják le kegyeletüket. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.