Mi van, Gój Motorosok?

Első fokon, nem jogerősen pert veszített Bakács Tibor a Gój Motorosok ellen, mert az ítélet szerint már az a mondata, hogy "na mi van, Gój Motorosok, mi van fasiszták, nem ismeritek a történelmet?", nagy nyilvánosság előtti rágalmazásnak minősül.

Az indoklás szerint e kérdőmondat, amely egy rádiós műsorban hangzott el, alkalmas arra, hogy a hallgató egy csoportnak tekintse a Gój Motorosokat a fasisztákkal. Bakács utóbb úgy nyilatkozott: ha kell, Strasbourgig megy az igazáért, mert szerinte a kérdése nem tényt, hanem véleményt tartalmazott.

Bakács kérdésének előzménye egyébként az volt, hogy a Gój Motorosok szerint a budakeszi kitörés dicsőséges harc volt, az egykoron történelemszakos Bakács inkább véres leszámolásnak tartja. A bíróság első fokon 150 ezer forintra büntette Bakácsot.

Résztvevők két percig bőgetik a motorokat a Magyar Nemzeti Múzeum, miután az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulóján a Gój Motoros Egyesület ünnepi felvonulást tart
Budapest, 2007. március 15. Résztvevők két percig bőgetik a motorokat a Magyar Nemzeti Múzeum előtt a Múzeum körúton, miután az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulóján a Gój Motoros Egyesület ünnepi felvonulást tart. MTI Fotó: Füzesi Ferenc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.