Nem terminátornak szegődtem

Hetvenöt nap alatt a vállalt feladatok jelentős részét teljesítette kormánya - így értékelte a lapunknak adott interjúban a hétfői, sikeres parlamenti szavazás utáni helyzetét Bajnai Gordon. A hétköznapi szempontból a legnagyobb terheket jelentő döntéseket meghozták, amiért a miniszterelnök elismeréssel adózik a szerinte felelősségteljesen, saját napi érdekein is felülemelkedő szocialista, illetve liberális pártnak. Nem gondolja azonban Bajnai, hogy terminátornak szegődött volna, vagyis miniszterelnöki ténykedése - akár, ha jó cél érdekében is - kimerülne bizonyos kellemetlen intézkedések menedzselésében.

Azt reméli, hogy most nemcsak a válságot fékezik meg, hanem olyan változásokat is elindítanak, amelyekre egy később meginduló gazdasági fejlődés idején építhet a következő kormány, bárki is vezesse. Bajnai Gordon nem tudja elképzelni, hogy a Fidesz komolyan gondolja fenyegetéseit, és valóban mindent visszavon kormányra kerülése esetén. A kormányfő szerint ezt képtelenség megcsinálni. Ha a Fidesz beváltaná ígéretét, és a fogyasztás serkentésével próbálná túllendíteni az országot a válságon, Bajnai számításai szerint pillanatok alatt tíz százalékra ugrana fel a költségvetési hiány - ez pedig maga az összeomlás. Nem feltételezi, hogy akárki kerül is kormányra, ilyesmit megkockáztasson.

A maga részéről viszont még korántsem érzi úgy, hogy elvégezte volna a munka nehezét. Úgy gondolja, hogy a közösségi közlekedés, illetve az önkormányzati szféra átalakításával még nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, az emberek biztonságérzetét pedig nagyon sürgősen javítani kell. Erre kész tervei vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.