Röviden

Szilinél a jogalkotási program

Már megküldte Bajnai Gordon miniszterelnök a kormány őszi jogalkotási programját Szili Katalin házelnöknek. E szerint a kormány 34 törvényjavaslat és jogszabálymódosítás elfogadását kezdeményezi - a legnagyobb horderejű kérdés a 2010-es költségvetés és a büdzsét megalapozó jogszabályok megszavazása lesz. Olyan kérdések is a ház elé kerülnek, mint a 2011-es népszámlálásról szóló jogszabály, a vízuminformációs rendszer bevezetése, az alkalmi foglalkoztatásról szóló rendelkezések, az egészségügyi törvény módosítása. (Cs. I.)

Badacsonyi levelet írt Demszky Gábornak

Szükséges a válságkezelés további támogatása, mert az SZDSZ "évtizedes szándéka" teljesül vele - írta Demszky Gábornak címzett nyílt levelében Badacsonyi Szabolcs (képünkön), a párt egyik elnökaspiránsa. Szerinte a főpolgármester igyekezett elérni, hogy az SZDSZ hátráljon ki a válságkezelő kormány mögül. (Demszky az ilyen találgatásokat alaptalannak minősítette.) Badacsonyi bírálta az SZDSZ-t, amiért a válság közepén kizárólag meleg, roma és drogos plakátokkal népszerűsítette a pártot, miközben Bokros Lajos liberális gazdaságpolitikával "sétált be" az EP-be. "Hiszem azonban, hogy az SZDSZ innen is fel tud állni" - tette hozzá. Időközben kiderült: Gusztos Péter nem vállalja az elnökjelöltséget. (MTI)

Szabó Gábor a rektori konferencia új elnöke

A kutatás és az innováció fejlesztését, a teljesítmény- és minőségorientált finanszírozás bevezetését nevezte az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia új elnöke, akinek elődje tegnap ünnepélyesen átadta a tisztséget jelképező címeres láncot. Szabó a Szegedi Tudományegyetem rektora, s egy évig tölti be a tisztséget. (MTI)

Pécs: kíméletet az adósoknak!

Páva Zsolt, Pécs polgármestere tegnap arra kérte az önkormányzat adóügyi osztályát, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően ne indítsanak automatikusan végrehajtási eljárást az iparűzési adóval elmaradt helyi vállalkozások ellen. Pécsen 2700 cég és egyéni vállalkozó nem fizette be május végéig a tavalyi év forgalmára kivetett helyi adót. Az érintettek 600 millió forinttal tartoznak. Páva azt javasolta az adóügyi osztálynak, hogy tájékozódjanak a tartozás okáról, s ha indokolt, ajánlják fel a részletfizetés lehetőségét. (U. T.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.