Gyöngyös is felmondott a HospInvestnek

Hatvan után Gyöngyös is szakított a kórházát működtető HospInvest Zrt.-vel: szeptember 30-i hatállyal felbontja a magáncéggel két éve kötött szerződést. A HospInvestnek június 30-áig adtak határidőt, hogy konkrét intézkedési tervet készítsen a városi Bugát Pál Kórház további működtetésére, de a magáncég nem vázolt fel új stratégiát, s nem tudta igazolni pénzügyi stabilitását.

Emlékeztetőül: a gyöngyösi képviselő-testület zárt ülésén úgy döntött: felbontja a 2007-ben kötött működtetői szerződést. A HospInvest április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB Bank hiteltartozás fejében leemelt a cég számlájáról több mint egymilliárd forintot. A hitelezői moratórium augusztus 13-án jár le, addig kellene befektetőt találniuk, aki segít a cég talpra állításában.

Hiesz György, a város polgármestere tegnap kérdésünkre válaszolva cáfolta azt a Gyöngyösön terjedő hírt, amely szerint a kórház a jövőben rehabilitációs intézményként üzemelne. Szavai szerint aktív egészségügyi ellátást biztosítanak ellátási körzetükben. Az önkormányzat nem akarja maga működtetni a kórházat, ezért lehetőséget adnak arra, hogy jelképes, félmillió forintos vételáron, pályázat útján, külső szakmai befektető vegye meg az intézmény üzemeltetésére létrehozott kft.-t - tette hozzá a polgármester, aki szerint már most is sokan érdeklődnek a cég iránt, köztük külföldi befektetők és hazai tudományegyetemek. A kórház kinnlevősége több százmillió forint.

A Heves megyei közgyűlés a tervek szerint a jövő héten rendkívüli ülésen dönt az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház sorsáról. Merczel József, a megye szocialista alelnöke azt mondta: Eger városával most is tárgyalnak egy közös társaság létrehozásáról, de nem közeledtek az álláspontok arról, milyen formában működtessék tovább az intézményt. Elképzelhető, hogy a megye maga alakít társaságot, amely a szerződésbontás után átveheti a HospInvesttől a kórházat. Az alelnök szavai szerint ezt követően is lehetőséget hagynának Egernek, illetve külső befektetőknek, hogy tulajdonrészt szerezzenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.