Új baloldali mozgalom szerveződik

Új baloldali mozgalom életre hívását kezdeményezte tegnap több civil szervezet. A meghirdetett cél a baloldal "teljes szétesésének megakadályozása", a parlamenti baloldalban bizalmukat vesztett emberek és szervezetek összefogása, a baloldal újjászervezése - közölték a mozdalom indításának bejelentésekor az alapító szervezetek képviselői.

Az Alternatív Mozgalom a Baloldalért, az ATTAC Magyarország, az Eszmélet Baráti Kör, a Ferencvárosi Munkás Szabadidős Egylet, a Haladó Erők Fóruma, a Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány, a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom és a Világszabadság internetes folyóirat szerkesztősége által életre hívott kezdeményezés azt követeli, hogy az állam támogassa a közösségi tulajdonlás minden formáját, valamint, hogy az alkotmány ismerje el a gazdaság szereplőiként a magántulajdon mellett az igazi közösségi tulajdont, a tőkétől és az államtól független gazdasági kezdeményezéseket, a közösségi gazdálkodás lehetőségét.

A szervezők közlése szerint a "rendszerváltásból kinőtt neoliberális baloldal" 20 év alatt eltaszította magától társadalmi bázisát, és a szocialista párt az "új középosztály" pártja lett. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy nem szabad hinni a szélsőjobboldalnak, mert becsap, mert erőszakot szül, mert magyart magyar ellen uszít, mert megveszteget és elárul.

A felhívást Artner Annamária, Benyik Mátyás, Krausz Tamás és Vajnai Attila jegyzi. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.