Öt kongresszusi pont Lendvai Ildikótól

Az MSZP júliusi kongresszusának öt tézist kell megvitatnia, ezek a párt előtt álló legfontosabb feladatokról szólnak - jelentette ki tegnap, sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke. Lendvai a tézisek közzé sorolta, hogy a július 4-i kongresszuson az MSZP szögezze le: továbbra is töretlenül támogatja a kormányt a gazdasági válságkezelésben. Továbbá a társadalmi válság megelőzésében az MSZP-nek, mint baloldali pártnak kell programot adnia.

A harmadik pont szerint a kongresszusra konkrét intézkedési tervet terjesztenek elő a közbiztonság, a szociális biztonság és a morális biztonság területén. A negyedik tézis: az MSZP legfelső döntéshozó szervének el kell indítania a választási program készítését, ki kell tűznie az új miniszterelnök megtalálásának határidejét, amely egy nyár végi, ősz eleji kongresszuson meg is történhet. Végül: a párton belül is szövetségépítésre van szükség, olyan munkaformákat javasolnak majd, amely biztosítja a legszélesebb együttműködést.

A politikus úgy fogalmazott: "az MSZP számára az a feladat, és ezen a kongresszuson azt szeretnénk megalapozni, hogy újraépítsük kapcsolatainkat a választókkal és újraépítsük a belső működőképességünket a pártban". Lendvai közölte, hogy a leendő kormányfőjelöltnek szigorú morális és politikai követelményeknek kell megfelelnie, olyan emberre van szükség, akinek "elkötelezettsége és nagy ügye van, de nincsenek ügyei, morálisan nem támadható". Úgy vélte, több ilyen fiatal is van az MSZP-ben.

Forrásaink némi meglepetéssel fogadták Lendvai Ildikó szavait, ez a reakció elsősorban a bizalmi szavazást szorgalmazó "fiatalok" körében érhető tetten. A pártelnök környezetéből úgy értesültünk, hogy Lendvai igyekezett a lehető legtöbb erőcsoport felé jelezni, hogy a tartalmi kérdések felé kívánja tolni az ügyeket. A pártelnök mára szűk körű egyeztetésre hívta az érintetteket, hogy a parlamenti szavazások után arról tárgyaljanak: mi lenne a legjobb és leghatékonyabb megoldás a kongresszuson. (Sz. T. L.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.