Ismét választás lesz Pécsett

Érvénytelen volt tegnap Pécs-Kertvárosban az időközi parlamenti választás második fordulója. A voksolást azért kellett kiírni, mert a városrész korábbi képviselője, az MSZP-s Toller László gondnokságra szorul. A választás első fordulóját június 7-én tartották, azon a szavazásra jogosultak 31 százaléka vett részt - az érvényességhez szükséges ötven százalék helyett.

A június 21-ére kiírt második fordulóban már a szavazók negyedének a részvétele is elég lett volna, ám 18 százalékos volt a részvétel. Így Pécs-Kertvárosnak továbbra sincs képviselője, a mandátum betöltéséhez négy hónapon belül új választást kell rendezni, de azt a legkorábban szeptember elején lehet megtartani. Az új választással új jelöltek állíthatók, és új kampány lesz.

A vasárnapi voksoláson három jelölt indult, Kővári János, az Öszszefogás Pécsért Egyesület színeiben, a Fidesz-KDNP támogatásával a voksok 77 százalékát szerezte meg. Az MSZP-s Tóth Bertalan a szavazatok 17, a Jobbik jelöltje, Palancsa Gábor, a voksok 6 százalékát gyűjtötte be. (U. T.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.