HospInvest-vég Egerben

A Heves Megyei Önkormányzat vezetése azt tervezi, hogy Eger városával és a Debreceni Egyetemmel közösen nonprofit gazdasági társaságot hoz létre az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet üzemeltetésére. A megyei önkormányzat június 26-i ülésén tárgyal az új cég létrehozásáról.

Az egri, a hatvani és a gyöngyösi kórházat üzemeltető HospInvest Zrt. április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, mert a CIB Bank egy hiteltartozás miatt egymilliárd forintot emelt le a számlájáról. Ezután Hatvan önkormányzata a HospInvesttel kötött szerződés felmondásáról döntött, Gyöngyös június 30-ig adott haladékot a társaságnak, hogy elkészítse a városi kórház működtetésének intézkedési tervét, a Heves Megyei Önkormányzat pedig július 31-ig adott időt a csődközeli helyzet elhárítására.

Az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére tervezett gazdasági társaság létrehozásáról Merczel József, a Heves megyei közgyűlés alelnöke érdeklődésünkre azt mondta: szeretnék elérni, hogy ha sor kerül a HospInvesttel kötött szerződés felbontására, ami felől nincs kétségük, akkor az új gazdasági társaság azonnal átvehesse a kórház működtetését a zavartalan gyógyító munka érdekében. Hozzátette: a tervek szerint szeptemberre már az új formában működik majd a kórház, ezért addigra be kell szerezni az új ÁNTSZ-engedélyeket, az Országos Egészségügyi Pénztárral új finanszírozási szerződést kell kötni, s gondoskodni kell az intézmény dolgozóinak továbbfoglalkoztatásáról.

Arra a kérdésünkre, hogy miképpen alakul majd az új cégben a kórház tulajdonosi szerkezete, Merczel József azt válaszolta: erről még nem döntöttek, de nyitottak arra, hogy teljesüljön az egri önkormányzatnak az az igénye, hogy tulajdont szerezzen az intézményben. Hozzátette: vannak olyan elképzelések is, hogy a Heves Megyei Önkormányzat, Eger városa és a Debreceni Egyetem között egyharmad-egyharmad arányban oszszák föl a tulajdont. Mint mondta, a megyei önkormányzat a június 26-i ülésén tárgyalja majd az új cég létrehozásáról szóló javaslatot.

A Markhot bejáratáról is lekerül a cégtábla
A Markhot bejáratáról is lekerül a cégtábla
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.