Lendvai: Miért nem törli el a Fidesz az ingatlanadót?

Miért nem törli el a Fidesz az általa vezetett önkormányzatoknál az ingatlanadót, ha az országosan tervezett vagyonadót igazságtalannak tartja? - kérdezte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke egy tegnapi sajtótájékoztatón. A politikus levelet küld ez ügyben a fideszes vezetésű, ingatlanadót szedő önkormányzatok polgármestereihez.

- Ha a Fidesz azt mondja, sarcnak, azonnal eltörlendő intézkedésnek tartja a vagyonadót, akkor annak eltörlését kezdje azokon a párt által vezetett településeken, ahol kivetnek ilyet - mondta Lendvai. A pártelnök azt is tudakolja, mennyi bevétele származik az önkormányzatoknak az ingatlanok után fizetett adóból, és mire fordítják az így befolyó összeget. Van-e értékhatár az adók kivetésében, vagy megadóztatják az alacsony forgalmi értékű ingatlanok tulajdonosait is? Élveznek-e mentességet vagy könnyítéseket a kiskeresetűek, a nyugdíjasok, a munkanélküliek? Tervezik-e az ingatlanalapú adó eltörlését, ahogy azt Orbán Viktor ígérte a vagyonadóval kapcsolatban? - sorolta kérdéseit.

Lendvai Ildikó közölte, a legnagyobb ellenzéki párt Orbán Viktor személyes utasítására kizárta a Fideszből azt a megyei elnököt, aki a párt országos tiltása ellenére részt vett az egészségügyi privatizációban Hevesben. Az MSZP elnöke ezért azt kérdezi a polgármesterektől: nem tartanak-e attól, hogy az ingatlanadó kivetése miatt a pártelnök kizáratja őket, mert szembemennek a párt országos politikájával?

A politikus azt mondta: "A gyanúnk, sőt a bizonyosságunk az, hogy a Fidesz a vagyonosok paktumát kötötte meg, a munka és a munkavállalókkal szemben."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.