A főpolgármesterrel egyeztetett Bajnai

A kormánynak nagyobb öszszeggel be kell szállnia a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásába, mert ez nem pusztán önkormányzati kérdés - közölte Demszky Gábor főpolgármester, akit tegnap parlamenti irodájában fogadott Bajnai Gordon miniszterelnök. Demszky a zárt ajtók mögötti találkozó után újságíróknak nyilatkozva elmondta: a tervek szerint létrehoznának egy "megrendelő szervezetet" a MÁV-val és az állammal közösen, amely a menetrendek kidolgozását és átalakítását is ellátná.

A találkozón mintegy tucatnyi témát érintettek, közöttük a 4-es metró építését, valamint a központi szennyvíztisztító kérdését is. Demszky Gábor azt mondta, hogy a DBR metróprojekt finanszírozását folytatni kell, és az uniós támogatás folyósítását sürgetik Brüsszelben, míg a szennyvíztisztító kapcsán július végéig döntést várnak. Megjegyezte: a főváros vezetésének és a kormányfőnek közös az álláspontja ebben a kérdésben.

Demszky Gábor tájékoztatása szerint a megbeszélésen az ingatlanadó tervezetéről is szó volt, s abban állapodtak meg, hogy erről még egyeztetnek. A főpolgármester korábban azt közölte a kormányfővel, csak akkor támogatja az ingatlanadót, ha azzal a parlament mindkét tábora egyetért, illetve, ha azt helyi adóként vezetik be, s nem az adóhivatalon keresztül, centralizált módon. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.