Kegyeleti ajánlat a főpolgármester-helyettestől

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt.-n keresztül, közvetve a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. kegyeleti biztosítását ajánlja a fővárosiak figyelmébe a két társaság közös reklámanyagában Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes.

 Sokan megütköztek ezen, a politikus fényképes propagandaírásával mellékelt, a biztosító és a BTI ajánlatát tartalmazó szóróanyagok egyazon borítékban érkeznek, s egyértelműen utalnak az ajánlattevők üzleti partnerségére.

Az az összbenyomás, hogy Hagyó nemcsak a főváros százszázalékos tulajdonában lévő temetkezési intézetet, hanem egy magánbiztosítót is ajánl. Hagyó Miklós nem reagált a kérdéseinkre.

Egyes értesülések szerint a BTI és a biztosítótársaság akciójának magyarázata a közös tulajdonosi szerkezetben keresendő, ám Simóka Kálmánné, a temetkezési intézet vezérigazgatója érdeklődésünkre cáfolta, hogy cégüknek lenne tulajdonrésze a CIG-ben. Arról van szó, mondta, hogy egy temetés sok százezer forintos költsége sokaknak komoly többletterhet jelent, így évek óta keresnek partnert a kegyeleti előtakarékossághoz. Ám eddig csak a CIG jelentkezett ilyennel. A biztosítóval 2009. december 31-ig szerződtek, de ha lesz, más társaság ajánlatát is megfontolják.

A vezérigazgató szerint semmi kivetnivaló nincs Hagyó szerepvállalásában, hiszen a BTI tulajdonosa a főváros, az ügyfelek számára a közszolgáltatásokért felelős főpolgármester-helyettes ajánlata egyfajta garancia. A politikus nem a biztosítót vagy a biztosítást, hanem a temetkezési intézet megbízhatóságát hangsúlyozza.

Missura Gábor, a CIG Zrt. szóvivője szerint a szóróanyagon a BTI menedzsmentje és a főváros képviselője közösen ad súlyt egy fontos, ám indokolatlanul szemérmesen kezelt szolgáltatásnak. Az emberekhez nehéz eljuttatni a kegyeleti előtakarékossággal kapcsolatos üzeneteket, szerinte Hagyó csak erre tesz kísérletet.

A szóróanyag indokolatlanul szemérmesen kezelt szolgáltatásra hívja fel a figyelmet
A szóróanyag indokolatlanul szemérmesen kezelt szolgáltatásra hívja fel a figyelmet
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.