Hiller asztalán a Borovszky-jelentés

Több szerződést nem kötött újra az oktatási tárca új öszszetételű esélyegyenlőségi főigazgatósága - közölte Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár, aki a botrányok után az esélyegyenlőségi területet is felügyeli.

Több, tavaly még az esélyegyenlőségi főosztálynak dolgozó munkatárssal (illetve vállalkozásaikkal) nem kötött új szerződést a minisztérium - erősítette meg a Magyar Nemzet információit lapunknak Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár, aki Borovszky Tímea főigazgató felfüggesztése óta ezt a területet is felügyeli. A márciusban véget ért első vizsgálat után fegyelmit is kaptak Borovszky munkatársai, egy kétszázezer forintos tételből pedig büntetőügy keletkezett, melynek nyomozását két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség. Emellett a főosztály teljes működését is átvilágította egy belső ellenőrzés. Az ellenőrzés eredményét most tanulmányozza Hiller István miniszter, a jövő héten pedig nyilvánosságra kerülhetnek annak megállapításai.

Az esélyegyenlőségi főosztályon megbízással foglalkoztatottak számának jelentős csökkenéséről tegnap Mátyásné Patócs Andrea, a tárca jogi főosztályának vezetője nyilatkozott; megállapításait Manherz megerősítette. A szerződéses viszonyokban tapasztalt összevisszaság megszüntetését követő gyakorlatról azt mondta: egyfelől a gazdasági válság miatt minden megbízásos szerződést három hónapra kötnek, s volt, aki ezt nem vállalta. Akik nem mutattak be összeférhetetlenségi nyilatkozatot, azokkal nem kötöttek szerződést. Az összeférhetetlenség ez esetben azt jelenti, hogy törvény szerint egy embernek kétféle megbízása nem lehet a szaktárcánál. - Hogy ezt korábban is betartották-e, ne kérdezzék, akkor még nem én feleltem a területért - mondta Manherz. Azt viszont fontosnak tartotta megjegyezni: szó sincs "boszorkányüldözésről", a jó szakemberek "elüldözéséről".

Manherz Károly szakállamtitkár
Manherz Károly szakállamtitkár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.