Röviden

Elfogadhatják a főváros költségvetését

Több mint két hónapos csúszás után ma elfogadhatják a Fővárosi Önkormányzat ez évi költségvetését, mivel a Fővárosi Közgyűlés létszáma teljessé válik - közölte tegnap Demszky Gábor. A beruházások és a működtetés szempontjából egyaránt fontos a büdzsé elfogadása.

A költségvetés elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy leteszi esküjét Kivágó Iván Györgyné, aki a február óta előzetes letartóztatásban lévő, s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét veszi át az MSZP-frakcióban. Így ismét egyfős többsége lesz a közgyűlésben az MSZP-SZDSZ-koalíciónak. Kivágóné tegnap délután bejelentette: lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után. "Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon - felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve - lemondok mandátumomról" - nyilatkozta a szocialista politikus. (MTI)

Nyolc pártlistára lehet voksolni június 7-én

Jogerőssé vált, hogy nyolc pártlistára lehet voksolni a június 7-ei európai parlamenti választáson. Tegnap délután 4 órakor letelt az Országos Választási Bizottság lista-nyilvántartásba vételi határozataival szembeni jogorvoslati határidő, a Legfelsőbb Bíróság szerint egyetlen felülvizsgálati kérelem sem volt alapos, így jogerőssé vált, hogy nyolc pártlistára lehet voksolni az EP-választáson. (MTI)

Konferencia a vallási antidiszkriminációról

A Szentírás szerint nem szabad gyűlölni az idegeneket: "az emberiség egységes és egyenjogú, mert egy Isten van" - emlékeztetett Raj Tamás főrabbi a vallási antidiszkriminációról rendezett budapesti konferencián. Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára botrányosnak és bűnös állapotnak nevezte az emberiség vallási megosztottságát. Ugyanakkor a 20. század az ökumenizmus százada volt Magyarországon. A katolikus egyház szerint folytatni kell a dialógust a zsidókkal - mondta. Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke kiemelte: a muszlimoknál soha nem volt rasszizmus és vallási diszkrimináció. Pressing Lajos, a Magyarországi Buddhista Misszió ügyvivője kitért arra, hogy Buddha élesen bírálta a társadalmi megkülönböztetést, a kasztrendszert, mert "a cselekedetek jobban minősítik az embert, mint a származása". (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.