1,6 milliárdos bevétellel számol idén az MSZP

Nemrég elfogadták az MSZP idei évre szóló költségvetését a választmányi tagok. Eszerint ebben az évben körülbelül 1,6 milliárd forintnyi bevétellel számolnak, a tagdíjakból például húszmillióval többet szednének be, mint tavaly.

Több mint ötszázmillió forinttal költött többet a bevételeinél tavaly az MSZP – ez derült ki a nemrég közzétett adatokból. Eszerint a szocialista párt bevételei kicsivel meghaladták az egymilliárd forintot, a tagdíjak 46 milliót tettek ki, az állami támogatás 674 millió forint volt. Sokat adtak a közös kasszába a politikusok is, az EP-képviselők fejenként közel másfél milliót fizettek vissza. Egy évvel korábban, 2009-ben szintén 300 millióval költött többet a bevételeinél a párt, igaz, akkor a bevételi oldal is nagyobb volt: 1,3 milliárd forint.

Az MSZP országos választmánya legutóbbi ülésén elfogadta az idei évre szóló költségvetést is. Eszerint tagdíjakból sokkal többet, mintegy 63 millió forintot remélnek ebben az évben, miközben az állami támogatás 521 millióra csökken. Így is a támogatások rublikában összesen közel nyolcszázmillió szerepel, az „egyéb bevételek”-nél pedig további 235 millió forint. Az elfogadott költségvetésben félmilliárdos hitelfelvétel is regisztrálásra került.

A kiadási oldalon a tervek szerint többet mint a hitelfelvétel biztosította félmilliárd forintot költenek majd összesen működési költségekre, ebből a bérköltség például közel nyolcvanmilliót tesz ki. De elkülönítettek hárommilliót az időközi választásokra, közel kétmilliót az ügyvédi költségekre és szerepel egy szintén közel félmilliárdos összeg a „hitel visszafizetés” rublikában is. Mindenesetre ezzel a kiadási és a bevételi oldal megfelel egymásnak, vagyis a tervek szerint az MSZP idén körülbelül 1,6 milliárdos bevételre és kiadásra számít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.