1500 Ford és Opel a rendőrségnek

Almássysták lázadása, új autóflotta a rendőrségnek, Valujevet túlpontozták, szabadulási tippek a diákhiteltől. Kezdődik a sztrájkos karácsonyi hét - reggeli lapszemle.

Ma dől el, hogy az MDF által jelölt Dézsi Mihály volt rendőrségi  szóvivő indulhat-e a januári, ferencvárosi időközi parlamenti  választáson; a jelölés kapcsán MDF-es belharcokról, az úgynevezett  almássysta politikusok akciójáról írnak a hétfői lapok.

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választást  azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi  SZDSZ-es országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott  parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból. A jelöltállítás  határideje péntek délután négy órakor járt le, a pártoknak eddig  volt lehetőségük arra, hogy jelöltjeiknek 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsenek.

Világgazdasági válság ide, hazai válság oda, a flotta az flotta, a rendőrség Fordokat és Opeleket vehet, miután a kancellária az említett modellekkel pályázó cégeket  hirdette ki győztesnek a hatmilliárd forintos járműbeszerzési pályázatán - írja a Magyar Hírlap.

Az MKB-Euroleasing Autópark Zrt. és a K and H Autópark Kft. lízingelhet az ORFK-nak ezerötszáz Ford Focus típusú közbiztonsági  járőrautót, illetve hatszáz fényhíd nélküli, bűnügyi, hivatali  ügyintézésre használatos Opel Astra személyautót.

Szinte teljes egyetértésben állítja minden hozzáértő: Nyikolaj Valujev, az orosz nehézsúlyú ökölvívó csak a pontozóknak köszönheti, hogy megvédhette WBA-világbajnoki övét, írja az Index SportGézája. Evander Holyfield, a 46 éves kihívó jobb volt nála, de nem nyerhetett a svájci Sauerland-gálán. Nyikolaj Valujev jobb, mint valaha, állította az Evander Holyfield elleni összecsapás előtt az orosz edzője, ebből azonban semmi sem látszott. Pedig a Sauerlandnak, az Universumhoz hasonló stratégiával dolgozó másik nagy német istállónak a WBA szervezettel együttműködve sikerült olyan ellenfelet szerveznie, akinek legyőzése elvben nem jelenthetett volna gondot. Evander Holyfield ugyanis hiába volt 10-15 évvel ezelőtt a profi nehézsúly legnagyobb alakja, hiába győzte le többször Mike Tysont és hozta döntetlenre a Lennox Lewis elleni csatáját, ma már 46 éves, és túl van jó néhány kemény vereségen.

Hogyan szabaduljunk meg diákhitelünktől? Erre ad inkább elvi, mint gyakorlati tanácsokat a Hírszerző. Januártól 9,5-ről évi 11 százalékra emelkedik a diákhitel kamata. A törlesztőrészletek nem nőnek, a futamidő viszont kitolódik. Ez sok diákhitelesnek bosszúságot okoz, és mielőbb szabadulnának adósságuktól, azonban nem tudják, mit kellene tenniük: nem ismerik kellőképpen a diákhitel konstrukcióját, másfelől nincsenek tisztában a pénzpiaci lehetőségekkel és a kockázatokkal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.