150-200 drogdíler róhatja taxisként Budapest utcáit

Több száz drogdíler róhatja a főváros útjait taxisként, de a szemérmetlen túlszámlázókról is gyakorta kiderül, hogy az elvben szigorú engedélyek dacára a tevékenységhez nincs semminemű jogosultságuk - állítja a Taxis Szövetség elnöke.

Csak Budapesten 150-200 drogdíler álcázhatja magát taxisnak - nyilatkozta Metál Zoltán, a Taxis Szövetség elnöke az Origónak azután, hogy tegnap droggyanús anyaggal tartóztatott le a rendőrség egy engedélyek és jogosítvány nélkül közlekedő áltaxisofőrt, miután végigkergették a fél városon.

Metál szerint azt imitálva, hogy utasra várnak, az ilyen bűnözők nyugodtan árulhatnak kábítószert. Szerinte a taxisengedélyek kiadása elvileg szigorú feltételekhez kötött. A valóságban ugyanakkor, ha a taxis szabálytalanságot követ el, gyakorta kiderül, hogy nemcsak, hogy nincs bejelentve, de a feltüntetett taxicéghez nincs is semmi köze. Ez volt a helyzet a Sziget-Margitsziget-útvonalért 25 ezer forintot követelő áltaxisnál is. Vagy aki a Sziget Fesztiválon a jogszabály szerint megszabott 450 forint helyett 1280 forintról indította az órát.

Metál azt se érti, hogy a BKK-ellenőrzésen megbukó taxisoknak miért nem szerelték le azonnal a rendszámtábláját. Sőt ilyenkor akár a gépjárművet is elkobozhatnák. Az ilyenek a becsületes taxisoknak ártanak a legtöbbet - tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.